Okategoriserade

Att vilja missförstå

31 januari 2012

Jag surfade in på Amanda Schulmans blogg där hon skriver om Blondinbellas bikinibild och hur bra det är att en framgångsrik kvinna visar sin inte så supersmala kropp i bikini. Man får tycka vad man vill om Amanda Schulman och Blondinbella, men det verkar som om folk som kommenterar på deras bloggar vill missförstå texten och letar efter grejer att irritera sig på. När Amanda skriver:

”Jag läser det HÄR inlägget av Blondinbella och blir så glad av att se en tjej som vågar visa sig i bikini även om hon inte är sådär overkligt smal som många är som just lägger ut en bikinibild på sig själv.”

skriver genast någon:

”Du antyder att hon är normalviktig men samtidigt säger du att hon är modig som vågar. Det indikerar ju bara på att du anser det motsatta och att det är något konstigt med hennes kropp.”

När vi träffade Amandas svägerska Anitha Schulman i höstas konstaterade hon att hon inte skulle blogga om hon inte fick betalt för det. Om man måste leva med människor som vill tycka att allt man skriver bara visar att man är falsk och dum i huvudet så förstår jag att man vill ta betalt för det. På så vis är läsarna snällare (och bloggarna fattigare) i Svenskfinland.

För övrigt klarade jag inte av att lägga upp bikinibilder av mig själv här på bloggen. Kände mig bara löjlig och porrig. Men det säger väl mer om mig själv än om något annat.

Lilla Onsdag ikväll
Mentortipset

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Fager Dam 31 januari 2012 at 15:13

  Jag tycker det bästa i Amanda Schulmans inlägg kommer sist:

  "Och för er som bara bantar hela dagarna. Lägg den energin på att jobba istället så kanske ni kan bli lika framgångsrika som Blondinbella en dag."

  Årets citat. Har själv märkt att för många resolutioner i stilen "ska träna banta sluta dricka cola" tär på energin. Hur bra det än är att träna och äta rätt.

  Så för den här våren har jag bara ett hälsomål: gå på gym. Allt annat får barka vart det vill. Hinner inte tänka på dieter.

 • Reply Christina 31 januari 2012 at 18:11

  Sen att största delen är grymt avundsjuka på Amanda Schulman och Blondinbella gör väl sitt också.

 • Reply minna lindeb 1 februari 2012 at 09:26

  Bästa sättet att banta är att äta upp sej.
  (Aj satan sån korkhumor)

 • Reply Peppe 1 februari 2012 at 12:00

  Fager Dam: samma här. ett klockrent citat.

  Christina: exakt.

  Minna L: heheh.

 • Reply E 1 februari 2012 at 13:11

  Peppe: Du måste inte lägga ut avklädda bilder på dig själv till allmän beskådan för att vara en stark och cool person! Däremot tycker jag att det var både starkt och coolt gjort av Blondinbella, hon bör ju ha anat vilken typ av reaktioner som skulle komma. Och när man börjar vrida och vända på Amanda Schulmans helt rimliga inlägg i frågan för att hitta något fult och dåligt i det… Ja då är man ju precis som du säger ute efter att få tjafsa och missförstå.

 • Reply Peppe 1 februari 2012 at 13:54

  E: skönt att höra. men intressant hur jag verkligen inte kunde eller villa lägga upp bikinibilderna.

  BB fick antagligen en hel del besökare och massvis med diskussion. Och det är kanske både bra och dåligt.

 • Reply Lina 1 februari 2012 at 14:42

  Varför skulle du behöva sätta upp bilder på dig själv i bikini? Fattar inte det. Hela det här exploateringssamhället vi lever i börjar förundra mig mer och mer. Man får ha integritet och värna om sin person även om man är offentlig i en del sammanhang. Det är beundransvärt om man gör det, tycker jag.

 • Leave a Reply