Okategoriserade

Kommentarer och Lego

28 februari 2012

På den här bloggen är ni så roliga och konstruktiva att jag aldrig behöver ta bort kommentarer, men på Alfammanan dyker det ibland upp folk som bara vill vara elaka. Nina Åkestam på Resumé bloggar om hur hon resonerar när det kommer till elaka kommentarer. Jag håller med henne i allt.

Och när jag ändå är inne och länkar till Åkestam tycker jag att ni ska läsa det här inlägget om hur man marknadsförde Lego förr och hur man gör det i dag.

Napoleon Bonaparte
Kvinnan som kunde prata med tonåringar

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Camilla 28 februari 2012 at 15:22

  Jag skrev här en dag ett inlägg om hur Duplo legona har förändrats genom tiderna….Skrämmande att se hur de jämntjocka figurerna nu har markerad midja och make up….Målgruppen för Duplo är ju 1,5- 4 åringar….

 • Reply sofiamaa 28 februari 2012 at 16:43

  feministfrequency har också snackat om lego och deras marknadsföring.
  http://www.youtube.com/watch?v=CrmRxGLn0Bk

 • Reply mammaspring 28 februari 2012 at 17:29

  Surfade idag in på lekmer.se men klickade ner efter att jag såg Legos stora banner på sidan. Blir irriterad över att allt ska göras flick/pojkaktigt. Allt blir rosa eller svart / lila eller blått. Dockor eller bilar. Tyll eller svärd.

  Jag blir irriterad. Jag blir lite för "obvious" och köper rött och gult till minstingen som är pojke medan Amanda 6år får nöja sig med mörkblått… Och ibland gnäller hon… men det blir så då allt ska vara så förbaskat Hello Kitty och Barbie-aktigt att jag spyr.

  Idag kollade hon i HBL och där var bilder på barbie dockor… så hör jag hur hon pratar för sig själv, pekar på dockorna och säger: där är Jesus… där är Josef… 🙂

  Kunde inte låta bli att fnissa 🙂

 • Reply Peppe 28 februari 2012 at 19:52

  Camilla: bra skrivet! jag var inne och kollade. Talade om samma sak med Sonja,

  Sofiamaa: som vanligt levererar du fantastiska länkar.

  Mammaspring; hahaha, hon har iallafall humor.

 • Reply den elaka bloggaren 29 februari 2012 at 19:36

  det slog mig en grej – könsneutralitet var ju senast som störst på 70-talet när det hängde ihop med feminismen inom den stora vänstervågen 68 framåt (och arvet från den kommunistiska idealbilden av den jämställda mänskan på alla plan även det könsliga) – och sen kom 80-talets prylhysteri och tog död på det, men varför var det så viktigt att återinföra stora könsskillnader mellan barnen?

  först idag fattade jag att man ju får barnfamiljer med fler än ett barn att i snitt måsta köpa 50% mera leksaker än de (i princip) skulle komma undan med, om man gör leksakerna såna att de säkert inte "passar" åt både den eventuella sonen och den eventuella dottern i familjen.

  det finns alltså enorma stålar att kamma in på att göra leksakerna så olika som möjligt (och barnens kön så olika som möjligt genom mördande reklam).

  är jag bara dum som fattade det först nu?

 • Reply Peppe 29 februari 2012 at 22:26

  Elaka: jag har inte heller tänkt på det, men nu när du säger det högt är det ju självklart. Konsumera mera!

 • Leave a Reply