Okategoriserade

Fastan

25 mars 2012

Hörni, finns det någon av er som fastar så här inför påsk? Det behöver inte nödvändigtvis vara traditionell fasta, utan det går också bra om ni avstår från konsumtion, sociala medier, alkohol eller vad ni nu kan tänkas hitta på.

Frihet
Lördagsvinet

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Linda 25 mars 2012 at 12:20

  Jag har en kompis som alltid fastar vid påsk, med morotsjuice och rörrensing och hela shäbänget. Jag står bara brevid och himlar med ögonen och mumsar mignon-ägg, jag.

 • Reply chniil 25 mars 2012 at 12:29

  Nå nää men nu när jag är sängliggande hade jag faktiskt tänk hålla mig borta från allt sött så det kan man ju ta som pre-pasqua-fastande 🙂 Förutom på min födis, då måste ja nog få lite kaku!

 • Reply Anonym 25 mars 2012 at 14:04

  Mja. Har sen en tid tillbaka struntat i godis och sprit. Kör nog på den linjen fram till påsk, tack för idéen haha.

 • Reply den elaka bloggaren 25 mars 2012 at 15:45

  har du tänkt på att om det faktiskt är nån som fastar från sociala medier så kan den inte svara på det här inlägget?

 • Reply Malin 25 mars 2012 at 15:49

  Vi kör helvegetarisk matlagning här hemma. Jag har i fyra eller fem år lämnat bort allt kött under fastan, i år kom jag igång en vecka senare än vanligt eftersom vi var på resa, men nu är i gengäld hela familjen med på att inte tillreda kött fram till påsk.

 • Reply Mia 25 mars 2012 at 16:47

  Jag har försökt göra bot och bättring genom att försöka att inte tala illa om människor och bli en människa som bygger upp istället för att riva ned.

 • Reply Peppe 25 mars 2012 at 17:32

  Linda: intressant! bor hen i Helsingfors och kan tänkas bli intervjuad?

  Chnill: på sin födis måste man få äta godis!

  Anonym: bra jobbat!

  Elaka: hehe, nä. Men jag hoppas på att soc med-fastaren har vänner som kan tipsa om min efterlysning.

  Mia: fan och synd att ni inte bor närmare (av många olika orsaker)!

  Mia: mycket inspirerande! Jag ska följa ditt goda exempel.

 • Reply Maggie - en rå bohem 25 mars 2012 at 18:26

  Jag fastade nyligen en vecka efter fastlagssöndagen, för att rena kroppen och få en livsstilsförändring till stånd. Jag försökte fasta bort datorhänget också, men det lyckades inte så bra. Men jag lyckades fasta bort det röda köttet, och har levt utan det sedan fastlagssöndagen 🙂 (skrev om det på bloggen, etikett: fasta)

 • Reply Lillen 25 mars 2012 at 18:44

  Associerar det där med fasta i för påsk med allt set religiösa så för mej som är hc ateist blir det ingen fasta.

 • Reply popcorn 25 mars 2012 at 20:48

  Jag sockerstrejkar, började efter fastlag, så visst kan jag säga att jag fastar. Däremot tror jag inte att jag slutar vid påsk, får se.

 • Reply Emma 25 mars 2012 at 22:50

  Fastar från alkohol och onödig konsumtion.

 • Reply Liisa Mendelin 26 mars 2012 at 08:34

  hej! Jag fastar från pengar, och det har varit otroligt skönt. Men sju veckor är ändå en arma lång tid, så jag är glad åt att det snart är påsk. Bloggar om fattigdomsfastan på liteskrik.blogspot.com.

 • Reply Maria 26 mars 2012 at 08:47

  Hej! Jag har valt att fasta från Facebook. Jag började tycka att det gick så sjukt mycket tid till att läsa avlägsna bekantas statusuppdateringar och att FB blev någon slags alltför viktig parallelltillvaro i mitt liv där huvudrollerna dock hade tilldelats helt andra människor än dem jag själv skulle säga att är viktigast. Det är lite svårt att beskriva detta kort, men jag är i alla fall oerhört glad över detta val, det frilägger tid och tankekraft. Jag läser dock helt klart fler bloggar nu än innan jag började, men dem har jag i alla fall valt själv på ett annat sätt.

 • Reply Peppe 26 mars 2012 at 09:01

  Emma och Maria, bor ni i Helsingfors? Skulle gärna intervjua er.

  Er andra också för den delen, men det blir så mycket trubbel med fotograferingen om man måste skicka en fotograf över land och rike.

 • Reply Maria 26 mars 2012 at 11:13

  Näpp. Beklagar! Bor i ett blågult land i väst.

 • Reply Ika 27 mars 2012 at 08:30

  Som jag sa i lördags: jag konsumtionsfastar. Det har visat sig vara jobbigare än jag väntat – eller snarare: jobbigt på ett annat sätt än jag väntade mig.

  Å ena sidan är det ju lyxigt att man kan välja att avstå från konsumtion – att det är ett val och inte ett tvång. Å andra sidan gör det här valet att avstå att jag måste vara ganska påpasslig för att inte halka in i gamla mönster. Det är liksom bara jag och min inte alltid så starka karaktär som står mellan konsumtionen. Prylar har jag bortsett från senaste veckan varit jätteduktig på att inte köpa, vare sig nytt eller second hand. Mat, däremot, har jag inte haft värre restriktioner med än vanligt, och jag undrar om jag inte har flyttat över en del av min konsumtion till det området.

 • Reply Peppe 27 mars 2012 at 09:40

  Mycket intressant! Tack. Jag har fått många vinklar och idéer genom att läsa hur ni gör och resonerar.

 • Leave a Reply