Okategoriserade

Kavaku

30 mars 2012

I morse när jag slökollade Twitterflödet samtidigt som jag läste tidningen och åt frukost läste jag att sista ansökningsdagen för diplomatkursen Kavakuinfaller på söndagen. Min puls gick genast upp lite och jag började omedelbart kalkylera dagens schema och möjligheter till att få loss nån timme för att skriva ansökan och leta fram alla gamla betyg.

Medan jag formulerade en ansökan i mitt huvud och letade efter betyget som officiellt bevisar att jag talar flytande finska slog det mig att jag ju inte alls vill jobba på utrikesministeriet. Nu ska jag försöka påminna mig om det resten av dagen.

Att svara på kommentarer
Hur hinner de?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply smilla.ratata.fi 30 mars 2012 at 09:41

  Jag däremot är sjukligt ledsen över att de söker nu på våren istället för hösten, som de brukar. hade satt mig till sinnes att jag hinner bli färdig för höstens kavaku. But noo. I år kör de vår-race istället.

  I och för sig tycker jag vi båda borde bli diplomater och ändra världen.

 • Reply Anonym 30 mars 2012 at 09:42

  varför vill du inte jobba på utrikesministeriet? du skulle bli en utmärkt diplomat.

 • Reply Peppe 30 mars 2012 at 10:13

  Smilla: jag har för mig att de sökt på våren de senaste åren, men jag kan naturligtvis ha fel. hur som helst så tror jag att du har stora chanser att komma in.

  Anonym: TACK! det var en fin komplimang. jag har jobbat en del på UM och det är så himla torrt och byråkratiskt. De senaste åren har fått jag leka så mycket på jobbet att jag blivit bortskämd med det. Men kanske jag ändå borde söka in… Peppad av dig.

 • Leave a Reply