Okategoriserade

Hjälp turisten

15 juni 2012

I går träffade jag Petski som sade att han den här sommaren lovat sig själv att hjälpa alla turister med en karta i handen han ser  (hittills har han mest lotsat folk till Tempelplatsens kyrka). På så sätt skapar han en illusion om att Helsingforsbor trevliga och hjälpsamma, sade han.

Jag blev så inspirerad att jag beslöt mig för att göra samma sak. I dag hjälpte jag en grupp spanjorer hitta till Nylandsgatan OCH tipsade dem om favoritbaren Ysi.

Tema: Såpbubblor
Jag hjärta Claes

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply jonna 15 juni 2012 at 22:08

  Jag är med! Lotsade igår två från sandvikstorget till stan + gav ett stort leende för att "ge en bra bild av finländare" 😀

 • Reply Maggie 15 juni 2012 at 22:16

  Jee! Sånt är ju supertrevligt! Jag vet inte bara hur mycket jag vågar lotsa folk med tanke på att jag kommer ihåg namnet på cirka 4 gator här i stan och jag blandar alltid mellan Vasas alla esplanader 😛 Men bra initiativ!

 • Reply Lurkeslurk 15 juni 2012 at 22:21

  Jag är också med:-) Fast jag har egentligen aldrig kunnat gå förbi vilsna människor med en karta i handen, det är en arbetsskada från när jag jobbade som Helsinki Help. (Världens bästa sommarjobb!)

 • Reply Lilla Mia 15 juni 2012 at 22:51

  Jag hjälper turister att hitta Sibeliusmonumentet mest hela tiden, typ varje gång jag stiger ut ur huset. Innan vi bodde här har jag också lotsat ofantliga mängder turister till Tempelplatsens kyrka. Hurra för hjälpsamma helsingforsbor!

 • Reply Christina 16 juni 2012 at 09:31

  Vilket roligt initiativ. 🙂

 • Reply Anna 16 juni 2012 at 10:19

  Det kanske är en jättebra idé men när jag precis hade flyttat till London som 18åring fick jag krupp på att jag aldrig fick stå i en korsning och titta på min karta i fred. Det tog tre sekunder innan någon (jävel) kom fram och ville hjälpa mig. Konstig reaktion från min sida kanske men kartan var dyr och jag var en fattig tonåring.

 • Reply Jenny H. 16 juni 2012 at 10:33

  Det där är bra! Jag blev hjälpt i New York av en snäll man när jag stod med kartan i högsta hugg och visste inte alls vart jag var på väg. Efter det har jag en bild av att NY-bor är jättetrevliga. 🙂
  Jag blev tokimpad att han kom fram och erbjöd hjälp trots att jag inte frågat. Sen sa han "have a nice day" och rusade vidare. 🙂

 • Reply Anonym 16 juni 2012 at 13:57

  Men du perfekt när du är inne på turistspåret. Vad skall man visa två medelåldersmänniskor från Australien i Helsingfors? Jag skall guida och var senast i H:fors för tio år sen. Suck. HJÄÄLP

 • Reply Peppe 17 juni 2012 at 08:59

  Jonna: jeee! tillsammans gör vi Helsingfors lite kivogare.

  Maggie: hahaha! Försöka duger. Ibland kanske de letar efter just dina fyra gator.

  Lurkeslurk: dig kan man alltid lita på.

  Lilla Mia: jag lotsar dem oftast mot Sandvikstorget, men från min tid som främre Tököbo minns jag alla rutter till Tempelplatsens kyrka på minst fem språk.

  Christina: ja! 🙂

  Anna: hahaha! Jävla idioter de där engelsmännen.

  Jenny H: så var det när jag var i Tokyo med Karin. Så fort man såg lite vilsen ut dök det fram en räddande ängel (japan). Vitsi man fick bra fiilis.

  Anony,: vi frågar bloggen.

 • Leave a Reply