Okategoriserade

Nakenfisen

24 juni 2012

Marica skriver om nakenhet och Basse påpekade att jag var omvirad av en handduk i bastun. Det skulle såklart aldrig hända i verkligheten. Jag är alltid naken när jag badar bastu. Å andra sidan badar jag sällan med främmande farbröder. I det här fallet var det ju bara Sonja* och jag.

Jag har en ganska avslappnad inställning till nakenhet. Inte på ett blottarsätt eller så jag lägger upp nakenbilder på internet, men inte heller så jag byter kläder i badrummet när jag delar hotellrum med folk. Hemma glider jag oftast omkring i underkläderna. Det är hälsosamt och upplyftande att besöka simhallar och speciellt nakenbadhuset på Georgsgatan. Vanligtvis ser man ju bara två sorters kroppar, sin egen och de som reklamvärlden retuscherar och slänger upp i ansiktet på en.

Ni då? Naken eller ej?

Bilden är med andra ord arrangerad.

*funny story: Sonja och jag hade identiska blåmärken högt uppe på låret. Sonja: Vi fick punktering på bilen, snubblade in i räcket vid motorvägen när jag steg ut. Jag: Magnus slog mig upprepade gånger när vi lekte MMA.

Skjuts?
Dagens podcast

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply wonderland 24 juni 2012 at 18:25

  Med kvinnor så är jag naken. Visst. Och med ens kära. Men bland andra män? Nej. Det känns bara inte ok. Too private.

 • Reply Peppe 24 juni 2012 at 18:34

  jag badade bastu en gång med Magnus innan vi blev ihop. För att bibehålla min heder måste vi efteråt bli ett par och se bara hur det gick sen. Lägenhet, barn och hela paketet.

 • Reply cruella 24 juni 2012 at 19:02

  Ja, naken på badhus, i bastu, i omklädningsrum, ensliga stränder, fast även på naturistdito. Jag är helt fine med nakenhet men mina tonåringar kräver diskretion. De mognar säkert!

 • Reply Peppe 24 juni 2012 at 20:03

  som tonåring var jag likadan som dina. inte så peppad på att swisha omkring naken.

 • Reply E 24 juni 2012 at 20:08

  Jag är pryd och obekväm i omklädningsrum, på badhus, i bastun. Tråkigt men sant.

 • Reply Peppe 24 juni 2012 at 20:09

  Det är också mycket okej. Man får vara som man vill.

 • Reply Anonym 24 juni 2012 at 21:06

  Med fyra syskon och ekonomisk mor, hamnade jag att lära mej vara oblyg bara. Alla på en gång, då bastun en gång var varm. Har inga problem med nakupelle, kanske därför. Kanske där för att jag inte knycker mej för det yttre.

  Faktiskt ser jag aldrig på en kropp i syfte att värdera. Jag ser mänskor i ögonen och pratar med dem. Inbillar jag mej.

  Hälsningar, B.

 • Reply Peppe 24 juni 2012 at 21:42

  B: mycket fin och klok inställning!

 • Reply Matilda 24 juni 2012 at 22:06

  jag är kluven till nakenhet. på mitt jobb har vi delat omklädningsrum (jobbar i matvaruaffär) så jag väljer att ta mig byxor och t-shirt hemma samt en ziphoodie, sen byter jag ziphoodien till skjorta på jobbet. däremot ett spontat nakenbad med ett gäng vänner+ vänners vänner (blandat gäng då) tycker jag är helt okej. det kanske går att sammanfattas med att jag är naken i privata sammanhang och påklädd i proffisionella. hur stavas proffisionella?

 • Reply cruella 24 juni 2012 at 22:52

  Professionella. Eftersom du frågade:)

 • Reply Anna 25 juni 2012 at 08:13

  ALLTSÅ är det sant att du går omkring i underkläderna hemma? I bh och trosor liksom? Nää? Jag trodde sånt bara hände på film, om ens där.
  Peppe, we want sanningen, sanningen och ingenting annat än sanningen.

  PS Säg inte att du sover i smink och bh också?

 • Reply Peppe 25 juni 2012 at 08:27

  Matilda: hemma och privat hur naken man vill, på jobbet mer sansad. Jag är med!

  Cruella: tack!

  Anna: gör inte alla det? när det är varmt ute och inne vill man ju inte ha en massa kläder på sig. Till nackdelarna hör att samtliga grannar sett mig i BH och trosor.

 • Reply Anna 25 juni 2012 at 09:14

  Jag sku aldrig! Men jag är säkert bara hämmad.

 • Reply Peppe 25 juni 2012 at 09:28

  Anna: det är kanske jag som är en hippie. Herregud så Vidar kommer att skämmas.

 • Reply Lurkeslurk 25 juni 2012 at 17:35

  Är det bara jag som lyckligt drar av mig bh:n så fort jag kommer hem och drar en djup suck av lättnad att slippa eländet? Kanske jag har dåliga bh:n, men jag känner alltid av det där bandet runt bröstkorgen och tycker det är obehagligt, så jag använder den bara när jag ska röra på mig mera än jag normalt gör hemma. Fast jag brukar sätta på mig ett linne eller en långskjorta i stället. Helnäck är jag sällan hemma utan orsak, jag tycker det är skönare med ett tunt lager av nåt mjukt än utan nånting, men jag tror det delvis har att göra med att jag är sjukt klumpig och ett extra lager skyddar mot rivsår av utstickande kanter… (Vi borde jämföra blåmärken;-)

  Jag tycker att jag inte är speciellt pryd, men definitivt ingen nudist heller. Jag majndar inte att näcka i t.ex. simhallen eller så, däremot känner jag mig inte bekväm i sambastu, kanske för att jag en gång fick höra efteråt att en bekant hade gillat att spana in mig när jag bastade med honom och hans sambo. Det kändes inte ok.

 • Reply smilla.ratata.fi 26 juni 2012 at 12:27

  Jag är kluven, mycket kluven. Å ena sidan har jag inga problem med bastu i simhallar, älskar Georgstagatans simhll så där i allmänhet och då är man helt enkelt okej med nakenhet. Men blir nog lite till mig av att träffa på bekntaa där, det känns plötsligt liksom fel att stå där och kallprata.

  Å andra sidan kan jag inte ens börja förstå varför någon ens kunde tro att jag skulle behöva vara okej med att vara naken framför andra utan att själv känna att jag är bekväm i det. För så blir det ibland här i Finland, någon tycker att man är lite pryd och fin av sig för att man vill bada i bikini eller inte bada alls, då det handlar om bad med halvbekanta.

  Har hamnat i några, enligt mig, vansinniga situationer var jag blivit halvt beskylld för att vara för fin i kanterna, då jag t.ex. avböjde att bada bastu med en medelålders man jag knappt kände.

  Live and let live är mitt devis för detta. Jag badar om det känns bekvämt och bra och det kan lätt kännas hur bekvämt och bra som helst för nakenbad eller blandbastu, men situationen, människorna och fram för allt jag måste vara och kännas rätt. Därför skulle jag heller aldrig kommentera en anans icke-badande. För ofta är det jag själv som inte förstår varför andra skall se mig naken eller ens i bikini, om inte jag själv känner att det känns bra.

 • Reply Cyn 26 juni 2012 at 12:35

  Jag hör nog till "naket är naturligt"-gruppen, så bastu och omklädningsrum är det inget konstigt att vara naken i – alla andra är ju också det.
  Jag går även relativt ofta i bara underkläderna hemma, tom. fast en av våra grannar är ett restaurangkök och jag inte är helt säker på ifall kockarna där kan se mig eller inte. Min teori över det är väl ifall en granne inte vill se så ska han/hon inte titta, jag har fast rätt att gå med trosorna på huvet hemma om jag vill. 🙂
  Dock är jag inte lika kaxig när det gäller situationer där man inte normalt är naken, typ skolan tex. (klassiska mardrömmen) – när man själv är den enda som är naken.

 • Reply Anonym 17 september 2012 at 16:53

  Intressant – jag trodde länge jag var den ende som tyckte det var skönt att gå lättklädd hemma. Det finns ju förstås tillfällen när det passar sig sämre, men överlag är det trevligt. Jag är inte heller besvärad av andras nakenhet – tycker det är rätt naturligt, eftersom vi ju alla faktiskt är nakna, under alla de dyra kläder vi väljer att visa att vi har. Mina tonårsdöttrar har också en avslappnat syn på nakenhet, vilket är rätt befriande.
  Och, ja, jag är man.
  /tomas i Sthlm

 • Reply Peppe 17 september 2012 at 19:05

  Tomas, du är inte ensam. Tvärtom bland vänner. Det bästa med hemma är ju att man kan vara lättklädd!

 • Leave a Reply