Okategoriserade

Gör det ont?

15 augusti 2012

Det är inte ovanligt med blåmärken i den här familjen. Har man ett måste man vara noga med att hemlighålla det, annars trycker Magnus hårt på märket. Samma sak gäller småsår, visar man upp ett blödande snitt på sin kropp är han omedelbart där och petar. Sedan frågar han med kännarmin:

”Gör det ont om jag gör så här?”

och man ba:

”Men klart i helvete att det gör ont, idiot! Det är ju ett blåmärke/sår!”

Jag har utan framgång försökt förklara att infektionsrisken är skyhög då man vrider in smutsiga fingrar i öppna sår och att både Vidar och jag skulle vara döda om det här till exempel var Krimkriget. Men då hävdar Magnus bara att hans föräldrar jobbat inom vården de senaste fyrtio åren.

Är detta ett vanligt beteende? Trycker ni också på blåmärken/petar i sår?

Dagens tips
Safkaa

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hannasvirrvarr 15 augusti 2012 at 20:18

  Jag vet inte om det är ett vanligt beteende men jag vet att man ska gömma undan sina blåmärken även från Anders. "Vad är det här?" frågar han och klämmer hårt på blånaden och ler.

  Värre är ändå när han "tar" mina nysningar. Du vet när det börjar kittla i näsan och en nysning är på kommande, man måste koncentrera sig och gärna titta in i något ljust för att nå klimax (alltså själva nysningen). Då säger han bara "nys int!" och då försvinner nysningen och "kittlet" på direkten. Nu har det dessutom gått så långt att när en nysning är på kommande så kan jag inte låta bli att tänka på när han säger "nys int!" och så försvinner nysningen fast Anders inte ens finns i närheten. Obeskrivligt (fast jag ägnat pinsamt mycket utrymme åt att beskriva det) irriterande!

 • Reply den elaka bloggaren 15 augusti 2012 at 20:20

  jag sku aldrig göra annat än att blåsa försiktigt på min makas skador för att det inte ska ta ont. hon sku fan explodera om jag sku trycka eller peta på dem.

  var god notera att det faktiskt är förbjudet i ufc att peta i andras sår. det var pga. att tito ortiz (han med det gigantiska huvudet, googla om du måste) en gång körde in fingret i sin motståndares sår och började riva upp det.

  men han hade åtminstone pengar att tjäna på det (dollars, dessutom).

 • Reply Peppe 15 augusti 2012 at 20:32

  Hanna: det där med stjäla folks nysningar måste vara straffbart. Om jag inte var emot våld skulle jag nästan föreslå en örfil. Och om JAG nu börjar tänka på Anders som säger "nys int" precis innan jag når nysningsklimax vet jag inte vad jag gör! (tar bussen till kristinestad).

  elaka: men det är så man SKA göra. blåsa försiktigt och och vara mild!

  och hördu, TACK för den där mma-referensen. jag vet vem Ortiz är och kommer att använda den så fort magnus återvänder till vardagsrummet efter att ha nattat vidar.

 • Reply Mia 15 augusti 2012 at 21:06

  Sår får jag ha för mig själv…men om jag har träningsvärk då ska det sjuttons också klämmas lite extra på just den muskeln som det gör som mest ont i. Och då pratar jag inte om en fin, omsorgsfull massage, nä det är hårda nypor och brottartag som gäller.
  (men så brukar jag också klappa honom lite extra på kinden också på samma gång som jag skrattar rått då han har förkylningsblåsor)

 • Reply Daniela 15 augusti 2012 at 22:09

  Jag får väl ändå erkänna att jag kan finna lite njutning i att trycka lite på ett blåmärke och undra "Om det gör ont när jag gör såhär?". Jag är även personen som skrattar så tårarna sprutar om någon sparkar sin tå i tröskeln. Och ja… Jag sticker gärna in ett finger i munnen på min sambo när han gäspar som allra störst. Nysningar stjäl jag dock inte! 🙂 Förlåt.

 • Reply minna lindeb 16 augusti 2012 at 08:36

  Ha ha. Skrattade ett halv dygn när min man skulle gå på styltor och föll in över terassen med blomkrukor.
  Han blev sårad och arg, men jag kunde inte sluta tänka på hans min när styltorna trasslade in sej i varandra och han slutligen flög in över terassen där blommorna rök.
  Ja, då är jag elak, men sen låg han där på rygg med en av krukorna i famnen…

 • Reply Helena S 16 augusti 2012 at 09:14

  Nej. Det är verkligen inte normalt men det är ju inte Magnus heller.

 • Reply Anonym 16 augusti 2012 at 10:28

  Herkkas som vi säger här i Sverige. Min man skulle aldrig någonsin våga misshandla mig så. Då slutar jag helt enkelt mörda spindlarna som ger honom panik. //Anne

 • Reply Anonym 16 augusti 2012 at 10:44

  Jag tycker det är respektlöst att man både skrämmer sin fru (t.ex. smyger i mörkret, som i något tidigare inlägg) och gör henne illa genom att peta på sår och blåmärken. Ännu värre om man gör det åt sitt barn.
  Nu kanske jag låter humorbefriad, men för mej är det en fråga om att respektera andra människors intregritet, och det är inget att skämta om.

 • Reply Anonym 16 augusti 2012 at 11:39

  love it…alltså att påta på andras små sår… min man brukar visa sina såg åt mig för att jag skall hålla käft en stund då han vill sova längre… de e som terapi!

 • Reply Anonym 16 augusti 2012 at 17:19

  Jag har lovat fråga detta länge, tog det ont, blev det blåmärken, mardrömmar odyl då Magnus blev anfallen av polishunden(på TV)?Pojkarna brukar ännu fundera över det. tacksam för svar/ Lissu

 • Reply Peppe 16 augusti 2012 at 21:07

  Intressant att läsa om er sadism och icke-sadism. Magnus är tydligen inte helt ensam i sitt beteende.

  och anonym, tack för din omtanke! men jag överdriver kanske lite här på bloggen. skulle magnus beteende på riktigt göra mig rädd eller skadad (för att inte tala om Vidar) skulle han inte få bo med oss längre.

 • Leave a Reply