Okategoriserade

Absoluta sanningar

8 november 2012

När vi ändå är inne på seriösa ämnen kom jag att tänka på en sak som Hietanen och jag pratade om i går. Det finns uppfattningar som slentrianmässigt upprepas så många gånger att de till slut tas som absoluta sanningar. En sådan är föreställningen om att kvinnor är illojala mot varandra, att de snackar skit om folk som inte är närvarande och att de försöker sabotera varandras karriärer.

Jag har haft massor av olika arbetsplatser med massor av olika kolleger och bara varit med om en enda kvinna som öppet motarbetat mig. I jämförelse med hur många farbröder och yngre män som helst sett mig tyst och snäll utan att avancera är kvinnorna (kvinnan) lätt i minoritet. Tvärtom är de allra flesta damer i min omgivning generösa, peppande och stöder varandra.

Jag har överhuvudtaget svårt för påståenden att alla kvinnor har en viss typ av personlighetsdrag och alla män en annan sorts. Folk är individer.

Great Pacific Garbage Patch
Fifty shades och koppleri

You Might Also Like

90 Comments

 • Reply minna lindeb 8 november 2012 at 13:48

  Ja vad bra sagt. Jag har också mött fler lojala och generösa kvinnor än motarbetande. Men att möta någon som verkligen inte vill än väl sätter oförglömliga spår.
  Isynnerhet om man själv varit lite dum och blåögd…

 • Reply Johanna 8 november 2012 at 13:58

  Håller med helt! Har massor av peppande stöttande kvinnor i min omgivning, känner inte alls igen det där att "vi" skulle motarbeta varann. Det är klart att vissa gör det, men knappast i större utsträckning än vad män gör. Tror jag.

  Hela grejen med att stötta varann är ju att han har igen det själv tusen gånger om. Finns liksom ingen anledning att gå runt och försvåra för andra.

 • Reply Linnéa 8 november 2012 at 14:19

  Jág brukar säga att folk är som folk är, ibland pissiga men för det mesta rejäla. Vi är ju alla ganska komplexa varelser så därför är det ingen idé ens att försöka förstå. Bara att konstatera att det är så här.

 • Reply Anonym 8 november 2012 at 18:51

  Jag har tyvärr en massa vänner som i princip är lojala men väldigt bekymrade och rädda att jag ska stressa för mycket, ivriga att prata om hur svårt allt är, och mycket måna om att ge "goda råd". En massa strunt som inte är illa menat men ändå gör mig ledsen.

 • Reply puva 8 november 2012 at 22:13

  Lyssna på Radar i morgon! Om kvinnor på toppen. Färsk statistik visar att kvinnornas antal i börsbolagens styrelser i Finland har ökat. Men vilken är andelen kvinnor av alla verkställande direktörer i börsbolagen? Svar: Det finns en kvinnlig vd och 118 manliga. Hur jämställt är det? Vad går firmorna miste om då de inte anställer kvinnor på topposter?

  Radio Vega kl 11:03 (och på arenan!)

 • Reply Peppe 9 november 2012 at 10:48

  Minna L: jag med. Men jag är hellre naiv och lite blåögd än cynisk.

  Johanna: JA! man får vanligtvis minst lika mycket tillbaka när man stöttar varandra.

  Linnéa: men precis, folk är människor i första hand och representerar ett kön först längre ner på listan.

  Anonym: när du säger det så finns det en och annan likadan i min bekantskapskrets. Som blir bekymrade när det går får bra eller för fort, men jag brukar bara tacka dem för omtanken.

  Puva: vilket otroligt intressant tema! Ska absolut lyssna!

 • Reply Helena 10 november 2012 at 17:22

  Jag tror det kommer fram bättre på arbetsplatser med endast kvinnor.

  Det synnerligen dåliga arbetsklimatet på alla mina arbetsplatser inom vården var den största orsaken till att jag lämnade branchen helt.
  Synd, för även om själva arbetet var givande och roligt räckte det inte för att väga upp det.

 • Reply buosqkrumf 1 februari 2016 at 17:20

  8tNTU9 pczecdlmlqpi, [url=http://lbojojbakgxj.com/]lbojojbakgxj[/url], [link=http://vxsgdnmwddas.com/]vxsgdnmwddas[/link], http://nbksqumlmren.com/

 • Leave a Reply