Okategoriserade

Springa springa

10 november 2012

Vi vaknade upp på Östermalm. Jag drog på mig mina slitna Addun och gav mig ut på en liten springtur via Gärdet, Djurgården, Strandvägen och tillbaka till Valhallavägen. På väg upp för trapporna igen noterade jag att det klara metalliska klicket återvänt till mitt knä. För varje trappsteg ekar det ett klick mellan stenväggarna.

Bloggen, du som vet allt. Är det här en nedräkning till att min knäskål en dag kommer att explodera i tusen bitar eller är det helt normalt med ett litet klick?

Eller det kanske bara är en signal på att jag borde göra som Hietanen, stanna kvar i sängen med en påse chips.

Farsdag
Great Pacific Garbage Patch

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jill 10 november 2012 at 13:00

  Min första tanke är att det finns en koppling mellan slitna Addun och metalliskt klick i knät. Ett par slitna löparskor kan snabbt söndra knäskålar och allt möjligt annat som du håller av.

  Men annars kan jag inte säga så mycket om vad klicket kan leda till i det långa loppet.

 • Reply Anonym 10 november 2012 at 17:21

  Mina knän började klicka någon gång i lågstadiet. Ibland går det lättare att få till ljudet, ibland vill de inte visa sin lilla egenhet. Frågade en läkare en gång, hen påstod det var ofarligt. Och jag börjar nu ha levt med det ca 20 år utan att känna av något annat än ljudvågorna!

 • Reply Waenthoronien 10 november 2012 at 18:15

  För mig är det där ljudet det normala. Det är när mina knän är sjuka på något sätt som de inte går att klicka och då finns det inget jag längtar så mycket efter som just att knäet ska klicka…

 • Reply Suzan 11 november 2012 at 09:32

  Får du ont? Är det löparknä? Har du stretchat?

 • Reply Kontinuitetsvägraren 11 november 2012 at 14:12

  Jag har haft precis samma sak, klickande i knät! Väldigt skrämmande. Det försvann dock efter att jag köpte knäskydd, men nu har jag istället ont i höfterna. Ålderdomen…

 • Reply Anonym 11 november 2012 at 17:15

  Och tänk på löpsteget. Mina knäproblem har nästan helt och hållet försvunnit efter jag började lära mig framfot steg istället av att hälsteg. Däremot har jag fått problem med vader (för mycket på en gång utan streching för att det kändes så bra). Så tänk på ditt steg, hur du gör det och om det är dags att byta steget? Och glöm inte strecha vader i fall du gör det. Lite inspiration fick man från Born to Run (har du läst den?) som annars var inte särskild bra. /Tiina

 • Reply Peppe 12 november 2012 at 12:36

  Tack för era svar! Jag tycker så mycket om er.

  Det gör inte alls ont i knät det låter bara konstigt i trappor. Fick ett tips om att det kan hjälpa att tänja lårmusklerna.

  Ja och sluta åldras och köpa nya skor.

 • Leave a Reply