Okategoriserade

Fattigdom på tv

27 november 2012

I bland skriver jag om tv-program för Hbl. Vanligtvis är det program jag aldrig själv skulle ha valt att se och vanligtvis sitter jag och gråter en skvätt över alla grymheter i världen. Den här förmiddagen är med andra ord en helt vanlig mascararinnande tisdag. Yle och alla andra public service-bolag i Europa har nämligen fattigdom som tema den här veckan och det är inga vackra bilder som visas på skärmen. Det blir en obehaglig kontrast till alla välfyllda shoppingpåsar som skyndar från en butik till en annan så här i juletider.

Boken De osynliga damp förresten ner i mitt postfack i morse. Så fort jag räknat klart mina matteövningar ska jag läsa den.

Musselmiddag
Bra frisör i Helsingfors

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lfthmn 27 november 2012 at 16:32

  Uschja. Jag "kompenserade" lite idag och förnyade några lån på Kiva.org
  Sedan tillbaka till att hets-leta färgglada prylar man köper bara för att köpa till folk som köper bara för att köpa till mig. Känns otroligt kvalmigt men förra gången jag tyckte att vi skulle skippa julklappar vuxna emellan blev jag nedröstad.

 • Reply johanna 27 november 2012 at 17:22

  Men bra ändå att public serviceföretagen tar sitt ansvar och gör såna här saker. Speciellt samtidigt som julracet drar igång. Förhoppningsvis får det några att tänka. Kommer det vara samma program som visas i hela Europa? Intressant annars att fundera på eventuella kulturella skillnader i skildrandet av fattigdom.

 • Reply Peppe 27 november 2012 at 20:45

  LFTHM: bra gjort och tack för inspirationen med Kiva. Det ska jag också göra.

  Johanna: håller med! tror att det är samma program. Läste att någon i Sverige skrivit om det jag skiver om (Bono och Geldof som samlar ihop pengar).

 • Leave a Reply