Okategoriserade

Kvinnan som kunde tala med tanter

4 december 2012

En kollega sade att hen får en lindrigare form av Tourettes varje gång det blir vinter. Hen går på stan och småsvär åt kylan och halkan. Pratade om min egen sorg över att det är fem månader kvar tills jag kan springa på bara gator igen och Friman svarade med att citera Jessika Gedin i Värvet. Gedin förklarar nämligen sitt ständigt goda humör med att hon aktivt jobbar på att vara glad. Se det som ett tips, inte som en order.

För övrigt har jag förvandlats till kvinnan som kunde tala med sura tanter. Jobbar hårt på att inte förvandlas till en själv.

I morgon i Min Morgon
Behöver ni barnvakt?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply cruella 4 december 2012 at 14:25

  Det går väl att springa ändå! Jag är kyla- och vinterälskare, liksom vår-, sommar- och höstälskare. Årstidsjunkie helt enkelt. Lucky me! Följ alltså även mitt exempel, jag har jobbat aktivt på det;-)

 • Reply Melli 4 december 2012 at 16:49

  Nog kan man ju springa också på vintern! Just igår sprang jag men snön bestämde sig för att försöka förblinda mig med att snöa i vågrätt läge, hårt. Inte kanske så trevligt för just ögonen men annors var det väldigt fint och lugnade nog nerverna efter en veckas paus. (O tänk att det då var lera på marken istället för snö, det var konstigt att titta på de smutsiga skorna)
  Förra vintern sprang jag som kallast i -21 grader. Inga problem med rätt kläder.

 • Reply Peppe 4 december 2012 at 18:25

  Tack för inspirationen! Drog på mig icebugsen och sprang en runda. Fick upp värmen och ett gott humör.

 • Reply Anna 4 december 2012 at 19:58

  Det går faktiskt att träna sig till bättre humör. Jag har gått en kurs (och fått akademiska poäng, 7,5 hp) som hette Happiness och under kursen lärde jag mig faktiskt att desto mer man tänker positivt så ju gladare blir man. Och det funkar (funkade?), till slut behövde jag inte längre tvinga fram de positiva tankarna, utan de kom av sig själv.
  Fast jag saknar också redan att springa utomhus. Fast tänkte också skaffa dedär trendiga icebugsen och ta mig ut på en runda då och då.

 • Reply cruella 4 december 2012 at 20:10

  Så länge det är tillräckligt kallt går det bra med vanliga löpskor tycker jag. Eller så är jag bara ovanligt stadig på foten…

 • Reply Melli 4 december 2012 at 21:24

  Men nog känns det tryggare med piggar undertill. Drömmer om ett par icebugs, har bara använt mig av lösnabbar, och de vill ju bara trilla av eller bli deformerade i kölden. Efter att jag bröt svanskotan (inte ute dock) några år sedan har jag blivit försiktigare, vet hur jäääkligt det är, länge!

 • Reply Melli 4 december 2012 at 21:24

  O jee för att du kom ut!! 🙂

 • Reply Peppe 5 december 2012 at 08:22

  Anna: du och Jessika är kloka kvinnor! Och jag tycker absolut att du ska skaffa ett par icebugs, drog själv ut på en runda i går och mådde sjukt bra. dessutom får man upp värmen.

  Cruella: sant. Om det är kallt och torrt klarar man sig med vanliga. Jag är tyvärr ganska ostadig på foten och känner mig lite tryggare i icebugsen,

  Melli: om du införskaffar ett bar icebugs måste du vara försiktig de första gångerna.- de är nämligen sjukt hårda inuti och skaver lätt upp ens fötter.

 • Leave a Reply