Okategoriserade

Var vi befinner oss: Aava Resort

8 januari 2013

Ursprungligen hade vi tänkt åka till Filippinerna, men eftersom det skulle ha blivit alldeles för dyrt slutade det med att vi köpte flyg till Bangkok. Efter fruktansvärt många timmar av surfande och forskande hittade vi till slut vår destinatiom i Thailand: Aava Resort & Spa. Hotellet ägs av ett par finländare i vår ålder och öppnade 2010. Atte och Kati kommer ursprungligen från S:t Michel och har rest och bott utomlands stora delar av sina liv. De har aldrig riktigt känt sig hemma i Finland och när de fick möjlighet att köpa en bit land i södra Thailand slog de till. Detta är den korta versionen, den längre i en tidning nära dig inom kort.

Grografiskt befinner vi oss i Sydthailand, på östkusten, utanför en by vid namn Khanom. Det händer inte så mycket här och om man är intresserad av shopping, Bamse-klubbar och full moon parties med andra backpackare från Nordeuropa ska man inte åka hit. Gillar man däremot lugn och ro, natur, delfiner och god mat kan detta vara ett alternativ.

I går hyrde vi mopeder och bekantade oss med omgivningen. Vi hittade en helt öde strand där vi åt lite vattenmelon lekte i vågorna. Senare samma dag satt vi på stranden och drack en öl då ett delfinpar gled förbi. Sedan dess har vi suttit alldeles stilla och stirrat ut över havet för att få syn på dem igen.

Karin chillaxar med en bok.

Jag skriver sexscener.

En kväll skickade ett sällskap upp brinnande lyktor.

Här brukar Karin och Mango hänga.

Halvsextiden är ljuset alldeles magiskt.

I går åkte vi ut till en hemlig strand förbi fiskebyn.

Backen ner var så brant att vi knappt vågade åka ner.

Jag vandrade lite på stranden.

Mango var mycket, mycket lycklig.

Magnus tog det lugnt i en hängmatta han hittade.

På vägen tillbaka stannade vi vid några plaststolar och åt en sen lunch.

Här spanar vi efter de där delfinerna.

Och kvällens sista möte var med den här lilla grodan.

Träningsbloggen
Senaste nytt från Khanom

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Malin Nyman 8 januari 2013 at 11:19

  Aah, det låter alldeles alldeles underbart! Njut av er resa och hälsa delfinerna!

 • Reply Michaela 8 januari 2013 at 13:16

  Peppeeeee, vet du vad? Jag har läst din bok under jullovet och måste bara få ge den en kommentar. Fasen va bra den var, helt klockren alltså! Tack, tack, tack för att du tog dig tid och skrev den för med den där boken förbättrade du definitivt världen. Speciellt min värld. Du skriver så himla bra och är så fruktansvärt inspirerande!! 🙂 Ville bara säga det. Fortsätt att ha det så bra i Thailand! Kramar!

 • Reply malin 8 januari 2013 at 15:11

  Magiskt, underbara bilder! Ser fram emot att läsa artikeln och så klart sexscenerna i din nya bok. När är det tänkt att boken publiceras?

 • Reply Aida 8 januari 2013 at 16:22

  Alltså Peppe, det här är inte ens rolgit mera. Skitfina bilder! Fortsätt ha det bäst. Kram!

 • Reply Dudy 8 januari 2013 at 17:54

  Hej Peppe! Jag o killen har tvåårsdag i april och tänkte dra en långhelg till thailand (det är helt sjukt nära från vår ö) men hur mycket skulle du säga att saker kostar där runt khanom? Typ moppehyrning, mat och hotell? Speciellt hotellpriserna var sjukt höga i thailand förra året där vi var 🙁

 • Reply Anonym 9 januari 2013 at 09:24

  Ja det hotellet verkar ju väldigt fint. Men tyvärr också liiiite dyrt. Får man fråga om ni betalar listpriset eller har ni förhandlat?

  Kram,
  Siri

 • Reply Anonym 9 januari 2013 at 19:17

  Mutresa?

 • Reply Peppe 10 januari 2013 at 01:55

  Malin Nyman: delfinerna hälsar tillbaka.

  Michaela: TAACK! Jag blev så glad så glad över din kommentar. Mitt hjärta är fortfarande stort och varmt.

  Malin: tack! vad roligt! Ursprunligen skulle boken komma ut på sensommaren, men på grund av L.A.-åket måste vi kanske skjuta upp den några månader.

  aida: tack kompis! 2013 är ditt och mitt reseår!

  Dudy: kiva! i april är dte ju lågsäsong här så det borde vara billiager än nu. Vi äter (tre personer) för ca 12 euro om dagen och moppe kostar 200 bath för ett dygn. har dåligt med koll på alla övernattningspriser, men det verkar finnas en massa olika alternativ.

  Siri: vi diskuterar alltid priser och bor lite billigare än på listan. Också för att vi stannar så länge.

  Anonym: tyvärr inte, men I wish.

 • Reply Alexandra M-O 10 januari 2013 at 07:35

  Ser dina bilder och känner MÅSTE OCKSÅ ÅKA IVÄG TILL VÄRMEN!

 • Leave a Reply