Okategoriserade

Tips för i morgon kväll

6 mars 2013

Min kompis Ylva Larsdotter jobbar på biblioteket på Helsingfors Arbis. Hon hälsar och tipsar om den här föreläsningen:

Vem ska sköta barnen? Familjeband, valfrihet och jämlikhet

Hur skall små barn vårdas då båda föräldrarna jobbar? I Finland betonar man valfrihet medan man i Sverige vill öka jämlikheten. I sydliga länder händer det ofta att en mor- eller farmor får huvudansvaret, medan barnen i Norden har rikare kontakt med olika far- och morföräldrar. Vilka är för- och nackdelarna med de olika modellerna? Tidskriften Astra bjuder på Kvinnodagskaka och smygpremiär av det senaste numret.
Anna Rotkirch, forskare

7.3, torsdag kl. 18.05–19.35, biblioteket

Fråga bloggen om: Stockholm
Hatet

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply