Okategoriserade

Det blir bättre

26 april 2013

UnderbaraClara skriver om att hon fyller 27 och har lite åldersångest. Att hon nu är närmare trettio är tjugo. Jag är nästan tio år äldre och borde småningom fundera på botox och byte till yngre man.

Efter att Vidar föddes har tiden gått så där sjukt fort som folk som har barn säger att den ska gå. Swish så är ungen tre utan att man riktigt fattat vad som hände (förutom blöjor och noll fritid). Plötsligt är man gammal. Jobbigt när klyschor är sanna.

Som ni vet är jag något av en late bloomer. Mellan det att jag var tjugo och trettio gjorde jag visserligen spännande saker, blev politices magister, bodde utomlands, jobbade på massor av ställen och dejtade olika män. Visst var det kul, men det var först någonstans efter att jag fyllde trettio blev det rätt. Jag slutade vara ihop med fel typer, mådde bättre i hjärtat, började jobba med det jag egentligen alltid drömt om att jobba med, slutade fundera så mycket på hur jag såg ut (exempel: med en pojkvän brukade jag sova med mascara för att vara fin också nattetid) och blev en snällare människa.

Jag är knappast väldigt mycket smartare, snyggare eller bättre som drygt trettio än som drygt tjugo, men livet är lättare och roligare. Vilket är lite paradoxalt eftersom det samtidigt är mycket allvarligare och det finns oändligt mycket mer grejer att ansvara över. Den största skillnaden är antagligen att jag vet vad jag vill (och verkligen gör det) och att jag nu för tiden bryr mig så mycket mindre om vad andra människor tycker.

Slutsats: Ni som är tjugonågonting och har åldersnojor, lyssna på en gammal tant: Det blir bara bättre.

Gammal bild jag stal från Karins blogg.

Och här är min kontribution till Annes biktinlägg: Jag tycker att folk som bara talar om sig själva och hur bra de är också är lite dumma i huvudet.

Dumsnällheten
Ge ut bok på eget förlag

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply cruella 26 april 2013 at 10:15

  Peppe talar vist.

 • Reply minna lindeb 26 april 2013 at 10:33

  Folk som bara pratar om sej själva av den orsaken att de inte är intresserade av andra, är nog ännu värre, men folk som pratar om sej själva (typ Anne Hietanen)för att uppmuntra andra att göra detsamma bidrar ju till en öppnare atmosfär och mindre mörkerlagd, trång, förtryckande och fördomsfri värld, tycker jag.

 • Reply Peppe 26 april 2013 at 10:35

  Cruella: jag balanserar upp det med att vara ofta vara ganska dum.

  Minna: SANT! Ska korrigera.

 • Reply Jenny 26 april 2013 at 10:43

  Det är extra bra när folk tror att man är 25-30 år när man faktiskt är 40 år. 😉 Bloggade om det igår.

  Titta gärna in på min Fb-sida
  http://www.facebook.com/forfattardrommar Jag har en tävling där med dragning i morgon. Man kan vinna fina ringar. Välkommen.

 • Reply sandraochsalt 26 april 2013 at 10:56

  Åh, vilket fint inlägg. Precis vad jag behöver höra som 20-nånting. Jag gillar livet, men visst känns det ju skönt att veta att det bara blir bättre. Och Peppe, jag tycker du är absolutely fab! Ha en fin helg.

 • Reply Anonym 26 april 2013 at 12:57

  Låter ju bra det där! Men en fråga: Tror du det hade kännats bättre också om du inte hade hittat den rätta mannen och fått barn efter 30?

 • Reply Fager Dam 26 april 2013 at 15:20

  Jessus vad åren efter att jag blev magister swuischade förbi. Skulle bara lite lite hjälpa till på familjefirman och alldeles lite köpa ny lägenhet och pikulite renovera och skriva lite blogginlägg där emellan och så hade det plötsligt gått FEM ÅR. Jessus.

 • Reply Peppe 26 april 2013 at 15:38

  Jenny: ska kolla! Förresten, får du betalt för att lotta ut grejer?

  sandra: right back at ya! Och no worries, det blir bara roligare, ingen orsak att stressa.

  Anonym: tror att allt hänger ihop. Lättare att hitta rätt man när man har ett jobb och ett liv man gillar. Sen kom ungen på köpet.

  Fager Dam: I hear you. Gudars så tiden går fort. Tur att man har roligt i afl.

 • Reply Anonym 26 april 2013 at 18:40

  EXAKT, jag känner precis samma. I min ålder (29) angstar de flesta för att man närmar sig 30 men jag känner faktiskt ingen angst alls. Och jag tror att det är för att jag äntligen är du med mig själv, gör vad jag drömt om och är lycklig på alla sätt. Hoppas fiilisen varar länge!

  Un beso,
  Chniil

 • Reply Fiat 26 april 2013 at 23:24

  Ja! Är mycket bättre på att våga vara mig själv nu än jag var för tio år sedan. Kanske för att jag är för gammal för att orka krångla i och för sig. Förr var jag så ängslig. Gjorde så mycket som jag kände att jag borde tycka om. Så himla skönt att inte stressa på det sättet längre!

 • Reply Peppe 27 april 2013 at 10:48

  Chniil: jag tror att den kommer att vara för alltid hos dig.

  Fiat: SAMMA här. Så otroligt befriande att sluta bry sig om oväsentligheter,

 • Reply jsylvin 27 april 2013 at 13:24

  Ja! Det blir bara roligare! Fast i dag när jag sitter lite konvalescent i hemsoffan och relativt nyligen har kommit hem från en emotsedd resa kommer jag inte riktigt ihåg vad det är som är så prima med mitt liv. Vet bara att det är det.

 • Reply Jenny 27 april 2013 at 22:09

  Nä, jag lottar ut saker jag gör själv. Jag är smyckesdesigner också. Kolla in http://www.zira.se

 • Reply Peppe 28 april 2013 at 08:50

  Jenny Sylvin: vet känslan. Inerst inne VET man, men för stunden känns det inte.

  Jenny: Superfina! Ska absolut vara med i utlottningen.

 • Reply Sara 28 april 2013 at 13:25

  <3

 • Reply Sara 28 april 2013 at 13:26

  Det hjärtat skulle symbolisera hur mycket jag relaterar och hur mycket jag gillar din blogg.

 • Reply Peppe 28 april 2013 at 18:45

  Sara: <3 <3 <3

 • Reply Mia 29 april 2013 at 17:54

  Tack. Med två veckor kvar till trettio behövde jag höra det.

 • Reply Peppe 1 maj 2013 at 20:45

  Mia: no worries!

 • Leave a Reply