Okategoriserade

Sofy gästbloggar om förberedelse inför HCR

28 april 2013

Sofia som skriver den fantastiska träningsbloggen Upp och hoppa gästbloggar i dag om att förbereda sig inför ett lopp.

Du har förberett dig för uppgiften på det sätt du har. Du vet vad du gjort rätt och du vet var du kunnat göra mer. Kanske känner du att formen är optimal, möjligen har du oroliga tankar kring hur kroppen ska hålla. Det är nu det gäller. Oavsett om målet är ett nytt snyggt pers eller att ta sig springande igenom, eller att ta sig i mål och övervinna distansen så är det nu. Nu är det dags att leverera.

Din kropp reagerar med lätt eller tuff nervositet och att bli uppjagad eftersom det är viktigt för dig. Hade det inte spelat någon roll hade du inte investerat i tid, kraft, ork och förberedelse. Omfamna känslan av att det är pirrigt, läskigt, nervöst, spännande och allvar. Ta in den känslan, uppskatta den, och släpp den vidare. Gå in i din tanke och konstatera att de springsteg du tagit i vinter siktat mot idag.

Alla de kilometer du sprungit ligger i din erfarenhetsbank. Det är de som blev av som räknas. Se dem framför dig, alla sprungna steg, stoppa in dem i en säck och knyt om med snöre i valfri kulör. Håll hårt i snöret. Alla de där stegen är som helium i en ballong. De kommer lyfta dig, snöret är en påminnelse att du kan det här. Att Alla dina sprungna steg kommer jobba för dig.

Njut. Oavsett väder. Njut och ta in känslan att tiden är inne. Låt endast positiva tankar ta plats i din värld. Vår hjärna gillar att vara på platser den känner igen. Skapa ditt igenkännande i att vara lätt på foten, glad i huvudet, stolt i hjärtat och med en enorm kapacitet och kraft i kroppen. Inget kan stoppa dig nu. Det är du som styr dina tankar. Det är du som styr hur det går och hur du upplever ditt lopp. Gör det till en succé i ditt huvud, och du kommer känna igen dig när du springer. Succé. Smaka på ordet. Det är nu det gäller. Ta in det, bestäm dig. INGET kan stoppa dig nu.

När du så småningom möter motstånd. Älska känslan att få ta fram det allra yttersta av kraft som du besitter. Finn glädje i att behöva använda pannben och taggtråd. Fäst tanken i korta mantran där du är trygg. Att räkna till tio. Att säga ”stark – snabb – mål” för dig själv. Gå in i dig själv för en stund, eller fokusera helt utåt. Hitta en ny känsla av nyfikenhet. ”Vad händer där borta? Bäst jag springer dit och tittar”. När det lutar uppför eller platta stråk känns långa. Sätt en tänkt gummisnodd i en löpare framför dig. Se och känn materialet i din hand och hur det med sin gummibandskraft drar dig mot ryggen framför. Håll i och låt benen rulla med.

Det är nu det gäller. Nu är det dags att leverera. Alla dina sprungna steg kommer jobba för dig. INGET kan stoppa dig nu.

Och så några korta tips:
Spring i skor och kläder du är van vid. Kompressionsstrumpor är skönt! Ge kroppen bra mat och sömn. Sänk arbetstempot om det går sista dagarna. Planera ditt lopp, och be kompisar att komma och heja. Vattenladda på morgonen. Rusa inte i början. Håll dig till din plan.

 • Stryk vaselin på känsliga utsatta ställen, som insida lår och armhålor tex.
 • Acceptera att det är trångt. Zickzacka inte i början, det tar bara energi. Le.

 • Ta intryck av publiken. Låt dem bära dig fram!

 • Namn: Sofia Bursjöö

  Gör: Driver traningsevent.se – och den populära träningsbloggen uppochhoppa.se

  Springer: Allra helst backintervaller. 

  Tycker: Att alla ska ta chansen att bli den bästa versionen av sig själv

  Önskar: Lycka till!

  Helghäng
  Eftermiddag på Sinne

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply