Okategoriserade

Lördagen i tanke och bild

25 maj 2013

Först en fråga: Ni som bor ensamma, lagar ni mat åt er själva eller lever ni på smörgåsar? Magnus drog i väg på teater med Pyret och Vidar somnade. Försökte på att laga pasta. Det blev äckligt. Blir aldrig direkt motbjudande när vi är tre som äter, men alltid då jag ensam försöker tillreda mig föda.

Nåja, det om det. Här kommer några bilder. Det är min kompis Minna som tagit de snyggaste.

Försökte sälja Marian Keynes till en farbror. Gick sådär.

Fyra lådor med böcker rök. Sorgligt, men bra gjort av oss.

Både säljare och köpare blev bjudna på dricka.

Jag var ljuv som vanligt.

Vidde var en hjälte, men till slut måste vi muta honom med glass.

Sen cyklade vi hem och packade paket åt Pyret,

I Vanda var det högsommar,

Drängarna jobbade ute på åkrarna. 
Och pigorna pysslade i köket.

Pyret hade bakat en VANSINNIGT god tårta.

Kusinerna hängde en stund. Sedan åkte vi hem igen. Snipp, snapp, snut.

Den illojala vännen
Tröttheten efter ett loppis

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Situationsdiktaren 25 maj 2013 at 22:26

  "Jag var ljuv som vanligt." Härligt. Mera sånt.

 • Reply Isabella 26 maj 2013 at 15:11

  Alltså försöker verkligen laga mat men oftast blir det take-away sallader eller sushi, middag hos polare, middag med polare, middag på jobbet… Har dock en regel om ett mål varm mat per dag, alltså inte sallad, mysli eller smörgås så om det inte är ätet till lunch så får jag ta sleven i vacker hand och kocka. Men det smakar aldrig gott att äta ensam.
  Fast vilken hunger eller vilken trötthet jag än känner så blir det aldrig "färdig mat" från butiken, fyfan.

 • Reply wonderland 26 maj 2013 at 16:25

  Jag har samma regel som Isabella, dvs åtminstone en varm mat per dag. Hemma är det oftats sallad som gäller. Men på helgarna blir det ngt mer.

 • Reply Peppe 26 maj 2013 at 17:03

  Situationsdiktaren: Hehe, "ljuv" är mitt middle name.

  Isabella: jag tänker precis som du. En varm måltid, aldrig helfabrikat.

  Wonderland: hear, hear.

 • Reply johanna 26 maj 2013 at 22:34

  Smörgåsar 4life!

 • Reply Astrid 28 maj 2013 at 10:21

  alltid lagar jag mat. Eller det beror ju på om man kommer en snabb sväng för att dumpa av saker och vidare till nästa ärende och det enda man hinner göra är slänga smör och ost på en smörgås. Då blir det bar smörgås.

 • Reply Lina 28 maj 2013 at 22:30

  Har nu läst ut fem av dina böcker. Vill du sälja fler så finns jag! 😀

 • Reply Ika 29 maj 2013 at 12:39

  Lagar alltid mat, och nästan alltid så att det räcker till fler än en portion. På det sättet behöver jag inte laga mat varje dag. Och ja, det kan ju vara lite tråkigt att äta ensam, men man kan ju roa sig med tv-serie eller bok under tiden. Det är ju liksom bara att gilla läget (för att ta till ett uttryck jag egentligen inte alls tycker om). Har man krävande ämnesomsättning kan man inte leva på smörgås och yoghurt bara för att man råkar bo ensam.

 • Reply idalina 29 maj 2013 at 19:39

  Jag äter endast smörgås hemma. Sallad om jag tränat. Då blir jag av någon anledning sugen på hälsosam mat. Äter i princip aldrig varm mat hemma. I princip var kanske överflödigt där. Jag äter inte varm mat hemma. Men försöker äta det på lunchen.

 • Reply Peppe 30 maj 2013 at 09:30

  smart att laga större mängder och frysa ner!

 • Leave a Reply