Okategoriserade

Ingen ångest

29 juli 2013

Vanligtvis dras jag med oförskämt lite ångest* (förutom månaderna efter att Vidar fötts och jag på kvällarna låg och tänkte på DÖDEN. Hur alla ska DÖ). Här i Los Angeles går det inte att ha dödsångest (kanske lite på freewayen, men det handlar mer om sund skräck för att folk inte kollar när de byter fil). Solen lyser, havet brusar och folk är så sjukt trevliga och glada. Nu kan det ju vara att jag ändrar mig när skolan kommer igång och det går upp för mig att jag a) inte kan engelska b) inte är tillräckligt smart, men då lovar jag att blogga om det. Hittills noll ångest och god fiilis..

*tycker på det stora hela att det rått lite inflation i ordet ångest. Nu för tiden är det mer kokett än hemskt. Däri menar jag inte att det inte finns folk som mår jättedåligt. Ni fattar. 


Besök i Bel Air
Amerikanen

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jill 29 juli 2013 at 19:17

  Din goda feelis känns på bloggen. Den är så otroligt bra just nu, jag slukar varje inlägg med glädje. Intressant att läsa om dina upplevelser och tankar i USA och sjukt fina bilder. LA-solen känns ända hit till Finland. Jag måste besöka CA nästa gång jag reser till USA.

 • Reply S-S 30 juli 2013 at 00:15

  Vad har ni för lägenhet i LA? Hur ser den ut, hur stor är den, är det jätteamerikanskt där med helgolvsmatta och allt? H. Nyfiken

 • Reply Peppe 30 juli 2013 at 02:51

  Jill: vad roligt att höra! Gör mig genuint glad.

  S-S: Vi har en lägenhet med ett sovrum och en sovalkov. Heltäckningsmatta i vardagsrummet (älskar den), kök, en smal och lång terrass med några loungemöbler. Gemensam, liten pool utanför huset.

 • Reply Maggie 30 juli 2013 at 10:26

  Håller med dig om inflationen. Förresten, man tackar för reflextionerna om la-la-land, det är väldigt roligt att läsa om livet där borta i Amerikat 😉

 • Reply Lina 30 juli 2013 at 18:08

  Ångest är per definition när man är känner rädsla utan att ha ett objekt för rädslan. Det är ångest. Annars borde det kallas oro eller att man gruvar sig. Man har inte ångest om man gruvar sig för att semestern ska sluta utan om man går runt med en obestämd känsla av rädsla som man inte kan skaka av sig fast man inte vet vad man är rädd för.

  Så visst har det gått inflation i ordet ångest. Folk vet ofta överhuvudtaget inte vad det betyder.

 • Reply Peppe 1 augusti 2013 at 00:35

  Maggie: Vad roligt att du gillar! I morgon börjar skolan så då blir det kanske sällsyntare med uppdateringarna.

  Lina: TACK för den utmärkta definitionen!

 • Leave a Reply