Okategoriserade

Promenad i Venice

31 juli 2013

Så himla trött i fötterna. Vi promenerade hela vägen till Venice och tillbaka. INFO: Venice ligger granne med Santa Monica, men är lite mer edgy. Om Santa Monica är Esbo är Venice Berghäll. Eller äh, det funkar inte riktigt med Finlandsjämförelser här. Softys snubbe Fred sa en gång så här: ”Ni kan släppa ut Vidde i Santa Monica och låta honom promenera ensam runt stan hela natten utan att nåt händer honom.” Venice är knappast farligt, men bland alla hashtomtar och springbreakers-lajvare skulle jag inte låta treåringen löpa helt fritt.

Nåja, det mesta med Venice är pittoreskt, har galen och fin arkitektur (om vi säger så här: man har blandat fritt) och är väldigt coolt. En annan del, Venice Beach, är som en blandning mellan Amsterdams värsta turistkvarter (man går liksom in i ett moln av gräs) och den där vidriga turistgatan Khao San Road i Bangkok där det går att kränga precis vad som helst. Skräp, knark och t-shirts med sexistiska texter. Ni vet. Ja och såklart tusenmiljoner turister. Fast utsikten är fruktansvärt fin.

Iakttagelse: Folk tränar och har sig som bara den, men så fort vi besöker turisthak och sevärdheter dyker de sjukligt överviktiga amerikanerna upp.

När vi gick hem pratade vi om hur bra vi trivs så här en knapp månad in i Los Angeles. Fruktansvärt fin stad. Vi funderade också om vi borde börja skryta mer.

God natt!

Vägen mot Venice pryddes av palmer.

Vi passerade också några fåglar som använde människouppfinningar som drickautomater.

Folk surfar flitigt i hoodsen. 
Och åker skateboard medan de rastar sina hundar. Sa jag att alla har hund?

Till slut nådde vi piren i Venice. Magnus dödade mig nästan av hunger. Då fick han mat.

Vidar tjatade till sig en partyring. Ingen av oss kan använda den.

Lägg till bildtext

Folkhavet var digert. Trevligt med ett blandat utbud av människor. 
En snubbe gav oss några gamla filmposters att hänga i Viddes rum. Säger bara en sak: Lassie!

Sedan skymtade vi Santa Monica-piren som Mumintrollet skymtar sin mammas öron i Vad tror du att det hände sen?

Att vara någons bitch
Sparka uppåt

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jessica 31 juli 2013 at 07:16

  Fin header (lite efter jo, men syns ju inte i readern)!

 • Reply Johanna 31 juli 2013 at 09:54

  Jag undrar en sak. Vad är en pir? Egentligen. Jag har alltid tänkt på ordet som en synonym till brygga, en stor brygga helt enkelt. Men tror inte det är rätt. Vad har en pir för funktion? Eller hade. Jag vill veta!

 • Reply Maggie 31 juli 2013 at 10:23

  Så galet fint! Det är lite knasigt med tanke på att vi inte egentligen känner varann personligen, men jag är så himla glad för din skull att du får uppleva det där stora äventyret och allt det där! 🙂 Hmm, varför heter det månne Venice…? Måste googla.

 • Reply Sandra 31 juli 2013 at 11:01

  Jo nej inte så många likheter mellan dina bilder och Esbo centrum. Hagalund i så fall, om man riktigt försöker fantisera. h. en som stått på Esbo centrum tågstation lite för många år av sitt liv.

 • Reply Anonym 31 juli 2013 at 12:12

  Partyringen, eller hulahularing som vi kallade den i österbotten i slutet av 80-talet, är sjukt bra att träna magmusklerna med. Kom bara ihåg att byta riktning ibland så att musklerna på båda sidor får jobba.

 • Reply sandraochsalt 31 juli 2013 at 15:59

  Peppe, jag älskar verkligen din blogg.

 • Reply Peppe 31 juli 2013 at 19:18

  Jessica: Tack! Det är min internetkompis Anna som gjort den.

  Johanna: men du har ju helt rätt! (http://sv.wikipedia.org/wiki/Pir)

  Maggie: fina människa! Stora kramar!

  Sandra: hehe, kanske Westend då?

  Anonym: ja! hulahula-ring kallade vi det! Måste bara öve lite innan magmusklerna får jobba. Just nu klarar jag knapp av ett varv.

  Sandraochsalt: PUSS!!!!

 • Reply jonna 31 juli 2013 at 22:30

  Din blogg är jätte kiva att följa med! Jag riktigt väntar på bilder och updates, fast jag inte känner dig. Härliga bilder och den amerikanska positiviteten du talar om syns i dina texter!

 • Reply Lo 1 augusti 2013 at 00:26

  Rockring kallade vi det. Och en pir tror jag är till för att ändra strömmar och tex skapa stilla vatten vid en hamn. I första hand, sedan kan man förtöja båtar och bada vid den också. Och ha nöjesfält på, förstås.

 • Reply Peppe 1 augusti 2013 at 00:34

  Jonna: så innerligt roligt att höra! Jag mår själv så otroligt bra här.

  Lo: Rockring sa Magnus också. Och tack för den perfekta definitionen på pir!

 • Leave a Reply