Okategoriserade

Tisdagens lärdomar

7 augusti 2013

I dag har vi pratat om foto och hur man berättar historier med bilder. Kvällens läxa är att leta upp en figur i LA, göra en intervju med hen, banda in intervjun, fota människan och göra en audio slideshow om personens historia. För att konkretisera detta mästerverk har vi också lärt oss Adobe Premier. Eller snarare ”lärt oss. Efter nio timmar av föreläsningar känns det onödigt hårt att ta sig ut på stan för att intervjua främlingar, men vad gör man annat än lyder och tackar för lärdomen (och stipendiet).

Så här ser det förresten ut när jag åker hem på kvällen.

Och här är huset vi bor i.Den uppmärksamma läsaren skymtar havet i horistonten.
Tack Anne Hietanen!
Dagen som gått på USC

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Minna 7 augusti 2013 at 10:21

  Fint! Mera bilder från hemknutarna önskas. Och skolan 🙂

 • Reply Annelie 7 augusti 2013 at 18:06

  Hej! Har nog inte kommenterat tidigare, men jag älskar att läsa dina inlägg från over seas. (Särskilt som vi själva drömmer om att kunna flytta "dit över" någon gång i framtiden).

  Jag är väldigt nyfiken på att höra hur ni gjorde med boende? Är det lätt att få tag på i LA? Dyrt/hyffsade priser? Fixade ni det innan ni flyttade eller på plats? På vilket sätt?

  Har själv Sydney i tanken, som vi (när vi flyttade dit för fyra år sedan) fick höra var jättelätt att hitta boende i, men sen visade sig vara tvärtom och svindyrt.

  Därav min nyfikenhet 🙂

  Annars önskar jag dig all lycka till med skolan (som för övrigt verkar avundsvärt rolig och utmanande!) Allt gott! /Annelie

 • Reply Peppe 8 augusti 2013 at 06:40

  Minna: yes mam!

  Amelie: bra fråga! Vi fick lägenheten genom bekanta. tror inte att det är superlätt att få boende här om man inte är skriven i Los Angeles och har bankkonto. Priserna ligger lite över Helsingfors/stockholm (eller det beror såklart på var man vill bo. Men Santa Monica är inte gratis. Vi fick som tur är en okej deal).

  Coolt med Sydney!

  och tack för lyckönskningarna!

 • Leave a Reply