Okategoriserade

Produktionsbolag

28 augusti 2013

I kväll börjar kursen Entrepreneurship and the New Media. Förutom föreläsningar ska vi blogga, skriva tenter, hålla föredrag och pitcha idéer. Jag blir lite skoltrött bara av att tänka på det, men försöker tänka att det här kanske är början på nåt stort. Kanske just den här kursen gör mig till VD över ett produktionsbolag som skapar webbtv, radio, blogg och vad man nu kan tänka sig. Och så blir det antagligen också roligt. Jobbigt, men roligt.

När jag inte går i skola tävlar Magnus och jag om vem som kan stå längst på händer. Jag vann ÖVERLÄGSET i går.

I kväll slutar skolan redan halv tio. Solen kommer ej att vara uppe då.

EDIT: nyss hemkommen från föreläsningen. Fick bland annat lyssna på grundaren till E! entertainment (samma snubbe hade också jobbat och fått sparken från MTV. Han sade att få sparken alltid varit ett karriärlyft för honom). Otroligt ödmjuk och trevlig man. Sedan bjöds det på middag och runt tio var vi klara. Då hade alla presenterat sig och berättat om vad de vill lära sig under kursens gång. Mycket inspirerande och roligt. Vi ska tala mer om det i podden.

JAG - Vamonos
Behind the scenes

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Flicka 28 augusti 2013 at 07:29

  Hej Peppe!

  Jag började på soc&kom; den här veckan med en dröm om att bli journalist nån vacker dag. Vid matsalen finns en utställning om StudOrg genom tiderna. Skolan har alltså 70 årsjubileum i år. Hittade ett par fina bilder på dig från årsfesten 1996 och måste säga att du ser nog fortfarande lika fräsch ut som då!

 • Reply Peppe 28 augusti 2013 at 07:37

  Hahaha! Men HUR GAMMAL ÄR JAG EGENTLIGEN? 200 ÅR? Grattis till att ha kommit in. Vill du jobba på mitt produktionsbolag nån dag?

 • Reply Kajsa 28 augusti 2013 at 11:31

  Intressant att fundera på skillnader mellan Finland och USA. Känns liksom som om att misslyckas, få sparken o sånt inte är hela världen där, men i Finland sku man kanske inte gå ut med det? Int får att Finland nu är lika illa som Japan verkar vara.

  Fortsätter dessutom att fundera på hur lat man själv varit genom sina universitetstider, skulle kanske ha kunnat vara lite högre krav?

 • Reply Jill 28 augusti 2013 at 13:13

  Jag har visstidsanställning just nu och jag tänker att om jag inte får fortsätta så betyder det ju bara nya och spännande möjligheter!

  Sen om ditt tidigare inlägg, de första månaderna jag bodde i USA gick jag omkring och tänkte på hur allt var precis som i filmerna. Min familj kallade det "movie moments".

 • Reply Lotta Sanhaie 28 augusti 2013 at 16:40

  Bloggvärlden är helt ny för mig och internet och sociala medier etc intresserade mig aldrig. Until very recently…

  Jag måste säga att det är jättefint att få ta del av det som du lär dig samt kan från förut om dessa ämnen. Du delar med dig väldigt generöst, och det är just så vi alla borde bete oss när vi går intressanta utbildningar och sådant.

  Inser nu att det egentligen inte fanns någonting att inte gilla angående nätet och sociala medier. Att det egentligen är rätt häftigt. För att inte säga väldigt häftigt.

  Tack för att du delar med dig.

 • Reply Kiri Korvenoja 28 augusti 2013 at 18:01

  Kan man redan skicka in sin CV för en plats i ditt framtida produktionsbolag?

 • Reply Peppe 28 augusti 2013 at 18:57

  Kajsa: tänkte på samma sak. Den här snubben sa faktiskt att han först skämdes, men att han sedan insåg att det var det bästa som hänt honom.

  Lotta: men så ROLIGT att höra! Tycker som du: man ska vara generös.

  Kiri: du är redan inne.

 • Reply Flicka 28 augusti 2013 at 21:32

  Jag vill gärna jobba i ditt produktionsbolag!

 • Leave a Reply