Okategoriserade

Vad är ni bra på?

29 augusti 2013

Gårdagens gästföreläsare sa att det är himla svårt att vara den som jobbar hårdast (det finns alltid en störande typ som kommer till jobbet klockan 5 på morgonen och åker hem vid nio på kvällen) eller den smartaste. Man är intelligent, men det kan altid finnas någon som har ännu bestick i lådan. Hans bästa råd, eller smula av råd som han själv sa, är att veta vad man är bra på och satsa på det.

Det är överraskande svårt att reda ut. Jag tror att jag är bra på att få folk att känna sig uppskattade. Att liksom verkligen se människor.

Vad är ni bra på? Strunta i jantelagen och lek att ni befinner er i USA. Jag frågar igen: Vad är ni BRA på?

Miley Cyrus, Jay Leno, Lisa Kudrow och en ekorre
Dagens utflykt: Griffith Observatorium

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply DennaSandra 29 augusti 2013 at 06:37

  I fråga om jobbet: Jag är bra på att säga nej till sådant som jag förstår kommer att bli svårt för mig att klara av eller hinna med. Jag tar alltså mig inte vatten över huvudet i tron att jag måste fixa "allt". Men det som jag åtar mig, ser jag till att göra bra. Jag tar ansvar då ansvaret är mitt! Men jag är noga med att se skillnaden.

 • Reply Anonym 29 augusti 2013 at 07:07

  Jag är jävligt bra på att organisera grejer! …men jag blir också irriterad om de jag delegerat mina petnoga organiserade uppgifter inte sköter dem likasinnat 😉

 • Reply Maria Turtschaninoff 29 augusti 2013 at 07:52

  Jag är kreativ. Och produktiv.

 • Reply jsylvin 29 augusti 2013 at 08:35

  Jag är idérik och tänker snabbt, speciellt i grupp om jag får impulser av andra att spinna vidare på. Dessutom är jag specialiserad på textbearbetning och kommunikation så jag kan pimpa vilken trist jävla cv som helst.

 • Reply Maggie 29 augusti 2013 at 08:56

  På fritiden är jag bra på att underhålla mig själv ensam. Har typ aldrig tråkigt. På jobbet är jag bra på att arbeta envist tills det blir färdigt och att vara entusiastisk. uppmuntrande och positiv.

 • Reply Jill 29 augusti 2013 at 09:01

  Jag är bra på att se det positiva i allt, och så är jag bra på siffror, budgeter och excel-tabeller. Allt som gör livet värt att leva 😉

 • Reply anna 29 augusti 2013 at 10:07

  Jag är oerhört bra på att inte döma folk vid första ögonkastet eller ens första samtalet. Har stor förmåga att sätta mig in i andras situation och förstå att det alltid finns bakomliggande anledningar till att någon beter sig dumt. Jag är dessutom väldigt icke-utseendefixerad.
  Jag är bra på att komma ihåg folks födelsedagar, uppmärksamma småsaker och komma ihåg folk överlag. Jag är verkligen genuint intresserad av och nyfiken på vad folk har att säga, vilket gör att jag tror många tycker det är kul att prata med mig.

  Dessutom är jag allmänbildad och duktig på att uttrycka mig i text. Många brukar säga att jag är "rolig på internet". Haha. Och så kan jag sjukt mycket om populärkultur, fast på en rätt ytlig nivå. Men ändå!

 • Reply Monica 29 augusti 2013 at 10:13

  Osäker på vad jag själv är bra på (dålig dag etc), men Peppe – du är verkligen megabra på att få människor att känns sig sedda, uppskattade och bra. Det är en av de saker jag gillar mest mig dig, att du stöttar andra kvinnor (och män säkert också) så mycket. Kram!

 • Reply Alexandra M-O 29 augusti 2013 at 10:17

  Vår 4,5-åring kom på en lek för något år sedan. Den går ut på att man ska berätta för den som sitter bredvid vid köksbordet vad hen är bra på. Sen går man bordet runt! När man har gjort det en gång ska man berätta själv vad man tycker att man är bra på! Vi gör det ett par gånger i veckan! Mycket bra för självkänslan, barnens och ens egen!

  En grej jag är bra på som underlättar i mitt liv:
  Att få svaren jag behöver!

 • Reply Anna 29 augusti 2013 at 10:43

  Jag är bra på maktanalys. Jag har alltid maktanalysglasögonen på mig.

 • Reply selmagoestolondon.ratata.fi 29 augusti 2013 at 11:29

  Näe, det är mycket tragiskt att jag inte kan komma på en enda sak som jag själv tycker att jag är bra på. Ska fundera och återkomma.

 • Reply Malin 29 augusti 2013 at 12:43

  Jag är fullständigt hämningslös när det gäller att komma på idéer. Jag är bra på att räkna ut saker. Jag är bra på att skriva och bra på språk.

 • Reply Minna 29 augusti 2013 at 15:10

  Jag är fantiserings- och analyseringsexpert. Jag är också väldigt organiserad, men följer en annorlunda logik än många andra så det kanske inte syns.

 • Reply Fager Dam 29 augusti 2013 at 19:10

  Jag är bra på att uppträda och på att rita. Och så finns det en massa andra saker som jag är någorlunda bra på, men de två är mina specialbegåvningar.

 • Reply freebutfun 29 augusti 2013 at 19:34

  Tog en stund att läsa i kapp här men ojoj så intressanta dina studier och LA verkar vara!

  Sku bara säga det men nu måste jag väl också leka med? Jag tycker jag är bra på att se vad andra är bra på (och går gärna emot det stereotypt finska och berömmer andra gärna). Annars tycker jag att jag är ganska optimistisk och fokuserar ofta på möjligheter. Livet blir roligt med den attityden.

  Weladine

 • Reply Mia 29 augusti 2013 at 20:00

  Jag är flexibel och (numera) ganska orädd för nya situationer. När jag står inför en klass är jag (numera) trygg i vem jag är som lärare, vilket gör att jag istället för att fokusera på mig själv kan fokusera på eleverna. Dessutom är jag ganska bra på att berätta.

  Men vilken utmanande fråga det här var! Det bara rycker och darrar i fingrarna för att jag vill lägga till ett "men", "däremot" eller "i och för sig". Men jag låter bli. Det var ju faktiskt inte det du frågade…

 • Reply Christina 29 augusti 2013 at 20:09

  Jag är bra på att hålla reda på, skriva upp och organisera diverse papper. Sen är jag också bra på att både sticka och virka.

 • Reply Monica 29 augusti 2013 at 20:42

  p.s Det blev en bättre dag nu: Jag är bra på att kunna psalmer utantill, känna av hur människor har det och ta emot deras känslor, fickparkera, läsa och skriva, och överraskande duktig på att baka semlor.

 • Reply Hannasvirrvarr 29 augusti 2013 at 20:57

  Jag ser alltid en massa möjligheter och får en hel del bra idéer. Jag har förmåga att rycka med och inspirera andra. Har lätt att komma överens med människor.

  Vill bli bättre på att lyssna.

 • Reply Isabella 29 augusti 2013 at 21:52

  Jag är bra på att ta hand om, bry mig om och visa uppskattning. Jag mår bra när andra har det bra att vara. Jag älskar att överraska människor jag tycker om.
  Jag är bra på att prata inför människor, dels tycker jag det är roligt och dessutom har jag märkt att människor lyssnar på mig.
  Jag är bra på att laga mat, kan trolla ihop vad som helst av nästan ingenting, en talang som är väldigt praktisk att ha. Dessutom tycker jag det är som terapi för själen att få experimentera mig fram i köket.
  Jag skriver bra och flytande, bygger upp välkonstruerade texter och har ett rikt vokabulär. Tycker dessutom om att skriva och skriver ibland långa texter mitt i natten, bara för att det kliade i fingrarna.
  Märker nu att det där med att vara bra på och tycka om hör väldigt mycket ihop.

 • Reply catzo 29 augusti 2013 at 23:00

  Jag är bra på att hålla (förberedda) tal. Sen är jag också bra på att ta andra i beaktande och läsa av situationer.

 • Reply Uppochhoppa 29 augusti 2013 at 23:04

  Jag är faktiskt en jävel på att få folk att gå min väg, att sälja en vision. Det är något med passionen och ögonglittret som brukar få dem på fall. Obs – ej flirtande ( såklart)

  Vi borde amerkanisera oss med jämna mellanrum – typ en gång i veckan, och vältra oss i känslan att vara bra!

 • Reply Anonym 30 augusti 2013 at 06:14

  Ar bra pa att skriva, att prata engelska, att organisera olika saker, att baka kladdkaka och att komma ihag lattexter. Sen sa ar jag bra pa ekonomi och att spara ocksa – allt fran pengar till godis.
  Tyvarr ar jag dalig pa att leva i nuet och att glomma och forlata, men det var som sagt inte det du fragade. 🙂
  Bra initiativ hur som.

 • Reply cruella 30 augusti 2013 at 07:58

  Jag är tydligen bra på att lyssna för det är många som vill dryfta saker med mig. Jag är en jävel på att skärma av omgivningen och läsa, läsa, läsa. Jag kan sova var som helst och när som helst. Jag är riktigt bra på att snabbt och med schvung laga mat till många, inte nån finess men ändå. Jag benar ut och redigerar text som ingenting. Jag är Sökdrottningen av Internet.

  Ingen av mina ätteläggar är – ännu – kriminell eller missbrukare, så jag är kanske en helt okej förälder också. Hur mycket som nu beror på en själv.

 • Reply jsylvin 30 augusti 2013 at 08:15

  Cruella: du låter som en härlig typ! Och Maktanalys-Anna har också en talang som jag önskar jag hade. Vilken fantastiskt inspirerande tråd – tack Peppe och heja LA och dig!

 • Reply Johanna 30 augusti 2013 at 10:29

  Jag är bra på att lyssna på och komma med konstruktiva lösningar på andras problem. Sen är jag bra på att "prata med bönder på bönders vis" – alltså anpassa mig så att folk jag möter känner sig bekväma och jag har ett extremt bra minne.

 • Reply Lisa 30 augusti 2013 at 11:21

  Jag är bra på att inspirera andra och tala framför publik

 • Reply Hanna 30 augusti 2013 at 12:38

  Jag är superb på att hålla tider. Jag är bra på att tala inför publik om jag är väl förberedd. Speciellt kortare föredrag eftersom jag är bra på att lyfta fram kärnan i mitt budskap. Jag är bra på att lyssna på andras probelm eftersom jag är genuint intresserad av hur människor har det och jag tycker sällan att det är jobbigt att höra när människor beklagar sig.
  Jag är bra på att uttala engelska, speciellt om jag rör mig i engelska miljöer.
  Sen finns det massor med saker jag ibland är jättebra på och ibland helt värdelös, som att skriva eller sjunga.

 • Reply quest bars 10 februari 2016 at 21:14

  This is a topic that’s close to my heart… Many thanks!
  Where are your contact details though?

 • Leave a Reply