Okategoriserade

En liten solskenshistoria

31 augusti 2013

I går när jag försökte betala för en stor påse körsbär påpekade farbrorn i kassan att det kommer att bli svindyrt. I motsats till alla andra påsar i grönsaksavdelningen säljs inte körsbären per påse, utan per pound.

– This will cost you 15 or even 20 dollars, sa han bekymrat.

Jag avstod från körsbären och grävde efter min plånbok i väskan. När jag fick fram den kunde jag inte hitta mitt kundkort (i det här landet är det stor skillnad på slutsumman med och utan kundkort). Jag suckade uppgivet. Då lutade damen bakom mig fram och sade att jag gärna får använda hennes kundkort. Det tyckte mannen i kassan var en utmärkt idé. Sagt och gjort. Damen knaprade in sitt kundnummer och jag fick mina varor. Kände att världen trots allt också är en god plats.

Catariinas lista
Annica, Calle och Lasse!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply M 31 augusti 2013 at 03:58

    Du kan anvanda ditt telefonnummer som kundkort sa behover du inte bara pa alla olika kort.

  • Reply M 31 augusti 2013 at 03:59

    Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  • Reply Anonym 31 augusti 2013 at 22:56

    En gång när jag skulle löpa bl.a. ägg så gick ett av äggen sönder när jag flyttade dem på kassadisken. En ung dam bakom mig i kön föreslog att hon kunde ju gå och hämta nya, hela ägg! Och det gjorde hon. Det här hände i Helsingfors. //finska för hela slanten

  • Leave a Reply