Okategoriserade

Vare värt d?

28 september 2013

Under inlägget om Blurred Lines skrev C följande:

Det brukar heta att metalldiggare är härliga människor, och det är väl bara Flow som kan tävla med Tuska om mängden gratisreklam bland journalisterna. På Tuska sjunger man om att döda, våldta, utrota (främst kristna) människor – är det problematiskt? Vore kul med ett svar.
Exempellåtar: Torture killer: Faces of my victims  och Torture killer: Faces of my victims 
Jag kom genast att tänka på Näääk&Nimo;. För ett par veckor sedan anmäldes en av deras texter som hatbrott. Det var rader ur låten Vare värt d som löd ungefär: ”...egentligen ville jag bara ta hennes kropp, dra ut till Årstaviken och begrava henne för gott” ”Man vill bara dra i håret, sparka henne ut. Spotta henne rakt i facet, tagga härifrån…” och ” Jag hoppas nu, hora, att du i framtiden lärt dig som fick någon att anmälda den för kvinnofientligt hatbrott.

Vad gjorde Näääk&Nimo;? Jo, precis det vuxna människor gör när de gjort något dumt. De bad om ursäkt, förklarade sig och tog bort låten från samtliga musiktjänster. Svårare än så behöver det inte vara. 


För övrigt kan jag inte hålla mig från att tycka om hiphopmusik. Och jag gillar till exempel Näääks&Nimos; Gungar fram och samma killar med Koko (nu måste jag lyssna noggrant igenom texterna så de inte innehåller kvinnofientligt skit). Fast också Lilla Namo som är sjukt cool och bra.

Idétorka i skolan
Dolph Lundgren

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna 28 september 2013 at 08:32

  Jag har fastnat för Noah Kin och särskilt hans My name is Noah Kin. Borde också lyssna nogare på vad han sjunger om egentligen men vill så gärna att det är schyst så har inte vågat ännu.

  Det var ju lite roligt (mest sorgligt) hur Näääks fans som försvarat låten av hela sitt hjärta blev snopna när Näääk&Nimo; bad om ursäkt.

 • Reply Peppe 28 september 2013 at 19:50

  Måste genast kolla upp Noah Kin. Tack!

  Och håller med precis vad du säger om fansen. FInt att de är lojala, men man kan vara ett fan OCH kritisk.

 • Leave a Reply