Okategoriserade

Inga julklappar i år

13 december 2013

På grund av dåligt humör har jag inte haft lust att blogga i dag. Vår bank i Finland har bytt ut sitt kreditkortsystem, stängt av kreditkorten och skickat ut nya -åt folk som bor i Finland. Eftersom banken vanligtvis skickar post till oss här i L.A. utgick jag att detsamma skulle gälla kreditkorten (eller att de åtminstone skulle meddela oss att de inte har för avsikt att skicka dem). Nu svarar banken bara sporadiskt på mail. Jag är så jävla sur. Det blir inga julklappar för Vidar och Magnus i år.

Kickstarta en barnbok
Livet & barnet: Sista chansen

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anonym 13 december 2013 at 07:43

  Det samma hände åt mig – inget meddelande om ett nytt kort, inget nytt kort överhuvudtaget och avstängning av det gamla kortet. Huhhuh. Och nej, de svarade heller inte på samtal/e-mail.

 • Reply Peppe 13 december 2013 at 07:46

  så jävla störande. fuck you, aktia.

 • Reply Anna 13 december 2013 at 09:08

  Haha! Visste att det var Aktia! Min kille har haft smärre utbrott på sistone pga deras kortbyten. Efter ett antal besök på Aktiakontoret på Mannerheimvägen har de lyckats få ordning på soppan. Undrar hur de kommer hjälpa dig… Byt bank?

 • Reply Anonym 13 december 2013 at 09:40

  Aktia gjorde exakt samma sak till mig, och jag bor bara i Sverige. Och det var typ fjärde gången nu.. Två månader tog det innan jag fick ett nytt kort, trots att jag till och med vid ett skede besökte Finland och dom när jag rnigde sa att jag kan hämta ut kortet på kontor. När jag kom dit hade de stängt av kortet (det outhämtade!) utan orsak. Sedan ringde jag dem X gånger och bad dem varje gång skicka ett nytt, varje gång lovade de, och varje gång hände ingenting.. Så lönar sig att ringa och tjata. Igår fick jag brev från aktia: det var någon total främlings låneräntebesked, inklusive faktura.

  Vilken rant om aktia, men jag är så trött på deras strul…. hoppas det löser sig med era kort snabbt!

  /johanna

 • Reply Linda 13 december 2013 at 16:32

  Swedbank i Sverige skickar inte heller kort hit…suck…

 • Reply Peppe 14 december 2013 at 01:17

  Tråkigt att höra att ni haft likadana problem. Så otroligt störande.

  Aktia hörde av sig och sa att de UPS:ar korten. Få se om det händer.

 • Reply Anonym 14 december 2013 at 05:08

  Samma med ålandsbanken. Och då bor jag 'bara' i Stockholm, där det dessutom finns ett ålandsbanken kontor. Då åb bytte kortsystem fanns korten att hämta på 'hemkontoret' iFinland. Krångligt med kort och dålig info. Tänk på att samma mystiska ickeregel gäller om kortets validitetsdatum går ut… Etta

 • Reply Jooles 14 december 2013 at 19:16

  Ååh gissade också att det var den banken… När vi bodde i Nya Zeeland skickade de (trots kontakt till dem) bankkortet till de som hyrde vår lägenhet. Int något annat men när de skickat pinkoden till dem en vecka före!! Tuuur att det var goda vänner. När jag försökte reda upp det hela försökte de kontakta mig med att ringa klockan tre på morgonen lokal tid. Var inte så imponerad över att de inte klarade av att googla tidsskillnaden 😀

  Det var nog en snäll kille som sedan redde ut det hela åt mig men före han tog mig under sina vingar så hade de redan skickat kortet fel och fel kort två gånger.

 • Leave a Reply