Okategoriserade

Veckans podd

12 juni 2014

Här kommer den! Jag kritiserar mansfeminism, pratar sexköpslag och varnar för storebror. I slutet introducerar jag sommarens roligaste drinking game. Magnus bidrar inte med så mycket.

Valutan "synlighet"
Feministiskt efterblivet

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Linda A 15 juni 2014 at 16:35

  Det börjar bli tröttsamt. Så gott som varje vecka försöker Peppe ta upp ämnen som skulle vara intressanta att höra mer om, men som Magnus sedan tycker är oväsentliga och omöjligt kan upplevas som problem (t.ex. företag som samlar på information om individuella kunder). Skulle vara trevligare om det kunde bli en konstruktiv diskussion. Nu verkar det mest bli så att Peppe tar upp en fråga baserat på forskning och litteratur, medan Magnus gör slut på ämnet genom att tillintetgöra hela frågesättningen. Bara för att man själv inte upplever någon sak som ett problem räcker inte för att man skall ha rätt att förbise hela ämnet. Och vad är egentligen idén med podden i så fall?

  Jag anser att det är naivt att lita på marknadskrafterna, som om de automatiskt själv skulle sätta gränser för vad som är passande. Man kan väl rimligtvis diskutera kring om vissa saker är önskvärda. Att företag samlar på sig privat information om var vi rör oss och vad vi tycker om kan bli ett problem. Att de får göra det utan individens tillåtelse är oroväckande. Jag har också rent mjöl i påsen, men vill ändå inte att företag skall få följa mig obehindrat överallt. Alla blir faktiskt inte glada av reklam, hur riktad den än är.

  Och mest irriterande i den här podden är att Magnus tar till argumentet om hur man inte får kritisera kapitalismen om man vill leva i den. Att enda alternativet då blir att distansera sig helt från samhället och bli självförsörjande. Kapitalismen fungerar väl utan att företagen gör intrång i alla individers privatliv? Det som kännetecknar ett fritt samhälle är att individen öppet kan kritisera de rådande strukturerna. Vem skall sätta gränser om inte individer och grupper reagerar på det som känns fel?

 • Reply Magnus Silfvenius 16 juni 2014 at 04:29

  Först: Tack för att du lyssnar!
  Sedan: Synd att du tycker det är tröttsamt att jag inte alltid håller med min fru i det hon säger, alt. tycker att hennes rädsla för "de onda, informationssamlande företagen" är aningen överdriven.

  Superintressant att höra hur du ser på det hela! Jag ser problemet men tycker fortfarande inte att det är så alarmerande. Framför allt är det lite av min roll att agera djävulens advokat i podcasten.

  Jag tycker f.ö. att det är konstruktivt att olika synsätt presenteras i podden … ibland. Ibland är jag också rörande överens med min fru, som du säkert märkt.

  Hoppas att du fortsätter lyssna och kanske också berättar för någon annan vad du funderat på ang vår podcast.

  vänliga hälsningar,
  Magnus

 • Reply Anonym 18 juni 2014 at 20:22

  Skärpning magnus. Linda A säger inte alls att du ska hålla med din fru om allting, alltid. Läs kommentaren en gång till nu. Sa Walopää.

 • Reply Linda A 21 juni 2014 at 19:08

  Hej Magnus,

  Vill göra det klart att jag verkligen gillar det ni gör. Det är jäkla fint att ni orkar göra en poddcast med hög standard varje vecka. Hur fint som helst och tack!

  Men jag reagerade rätt starkt på att det verkar som om din roll som djävulens advokat ibland blir ett värde i sig självt. Förstår att det skulle bli en väldigt tråkig podd om ni tyckte lika om allting och inser att det ibland krävs lite kontrovers. Jag vill framhålla att också dina åsikter är intressanta och nödvändiga. Respekterar dem absolut och hoppas att det framgår att jag inte ogillar dig, utan bara tycker olika i vissa frågor.

  Önskar innerligt att ni ska fortsätta med podden jättelänge. Och ska själv försöka lyfta upp också de trevliga och smarta aspekterna i fortsättningen. Tack för svaret!

  Vänliga hälsningar,
  Linda

 • Reply Magnus Silfvenius 22 juni 2014 at 02:57

  Linda A: Varje vecka funderar jag/vi på vad jag, Peppe och vi kan göra bättre till nästa gång. Jag hoppas att det vi gör, med lite översikt, bara blir bättre och bättre. Angående din kritik så hoppas jag att det också så småningom kommer att justeras i podcasten. Kanske t o m till nästa gång, vem vet? Så länge du inte tröttnar på riktigt.

  Walopää: Du har så rätt, så! Jag läste tydligen lite slarvigt eller så uttryckte jag mig aningen slarvigt i svaret, något av dem. Så nu är frågan: Borde jag formulera ett helt nytt svar med basis på min nyfunna förståelse, eller är svaret tillräckligt nära det jag skulle svara om jag inte sladdat runt Linda A's poäng? Kanske jag bara låter svaret stå och skäms lite diskret, istället. Tack för din riktiga observation! (och sorry Linda A)

 • Leave a Reply