Okategoriserade

Bananflugorna

13 augusti 2014

Om du är buddhist, sluta läsa här. Ni andra som inte har något emot att go Dexter på bananflugorna kan läsa vidare. Malin skrev om en väldigt effektiv dödsfälla:

1 del sirap
1 del vinäger
1 del diskmedel

Blanda om i en kopp och låt stå på diskbänken. Eller vänta bara ut jävlarna, de försvinner vanligtvis av sig själva.

HEL-LA
"I Vackra människors fotspår"

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply itekoppen 13 augusti 2014 at 20:42

  Jag brukar strunta i sirapen och köra på balsamvinäger, diskmedel och vatten. Tar dödendöd på dem

 • Reply Anonym 13 augusti 2014 at 21:56

  Flugorna lägger tydligen äggen i diskhon/ vaskens avlopp�� det gäller att spola med kokande vatten, minskade hos oss i a f drastiskt i antal. Etta

 • Reply Jenny H. 14 augusti 2014 at 08:03

  alltså har försökt det där flera gånger och inte alls fått napp. Så istället för att känna mig som en förlorare igen så prövar jag att va städnazi i köket och det verkar funka ganska bra. 🙂

 • Reply Peppe 14 augusti 2014 at 08:58

  tänker så här: din taktik kan åtminstone inte skada.

 • Reply Peppe 14 augusti 2014 at 08:58

  Följde ditt råd i morse. TACK!

 • Reply Peppe 14 augusti 2014 at 08:58

  Hade bara lite dåligt samvete över morden.

 • Reply Anna 14 augusti 2014 at 14:49

  Eftersom städande inte är en högt prioriterad hobby hos oss har vi alltid rysligt mycket bananflugor. Den fälla som funkar bäst åt oss är att sätta ett bananskal på en djup tallrik, trä plastfolie över och picka ett par hål i folien. Dom hittar in genom hålen, men hittar inte ut tillbaka. Är man buddhist kan man gå ut i skogen och släppa ut bananflugorna igen. (själv dödar jag dem obarmhärtigt när de försöker klättra upp längs tallrikens kant)

  • Reply Pippi 22 oktober 2017 at 13:41

   Vad kul att ni alla sänder en tanke till oss buddhister, om än med visst hånflin. Helt okej, jag har rätt sjuk humor och det finns väl inga som det är så lätt att göra parodi på som buddhister, vegetarianer och skitnödiga södermalmsbor (jag tillhör alla tre grupperna och ägnar mig gärna åt karaktärsmord på samtliga :-D).
   Hursomhelst TACK Anna, för ditt tips! Ska absolut testa. Otroligt nog det första och enda tipset på hela den vida världswebben med en metod för detta mycket irriterande problem där man inte behöver ta livet av andra varelser.
   Bonusinfo:
   Det handlar inte bara omsorg om alla levande varelsers rätt till liv – det handlar också om att våra sinnen på ett mycket djupt och påtagligt sätt påverkas otroligt negativt av att döda och skada. Vilket det genomsnittliga (otränade) sinnet inte kan se. Genom meditation tränar man sinnet till höga stadier av koncentration, varvid man ser mycket klart exakt hur varje handling påverkar sinnet. När man ser det, är det omöjligt att skada, eller ens tänka på att skada, andra levande varelser. Otroligt intressant och spännande område.

 • Reply Peppe 14 augusti 2014 at 15:38

  Hahaha! Jag ÄLSKAR att höra om dessa dödfällor OCH ännu mer denna buddhist och slarvvänliga version.

 • Reply Lina / som vanligt 16 augusti 2014 at 16:10

  nej! det är ju det de inte gör, försvinner av sig själva, utan de parar sig som attans (eller vad de nu gör för att bli flera). Jag bodde en ljuvlig höst i Helsingfors och där hade vi den värsta invasionen av bananflugor i mannaminne. De tar aldrig slut! Källan till det onda visade sig några veckor senare vara en bortglömd äppelskrutt…

 • Reply Peppe 16 augusti 2014 at 20:08

  ARGH! Sega jävlar.

 • Leave a Reply