Okategoriserade

Bloggfrekvens

20 augusti 2014

Fråga: Hur mycket ska en blogg uppdateras nu för tiden? För jättelänge sedan var det ju sporadiskt, sedan blev det maniskt och nu för tiden är det allt mellan paus och en till tre gånger om dagen. 

Vi spelade in en podd som kommer ut i kväll eller i morgon på morgonen. Lite beroende på hur länge Maggie tänker vara ute i kväll. Vi pratade som vanligt om Facebook, rasism om feminism. I slutet började vi ”diskutera” kvinnor som kritiserar varandra och klippte bort det värsta (jag ba: ”YOU DID NOT SAY THAT?”. Ni ska inte behöva höra mamma och pappa tjafsa.

I morgon hänger jag som sagt på Akademen klockan 22.30. Inger Ruotanen intervjuar mig om Vackra människor. Sväng förbi om ni kan! Jag signerar och pratar gärna efter intervjun. 

Veckans podd!
Boken jag längtar till

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Tove N 20 augusti 2014 at 20:53

  Helst inte för ofta för mig som småbarnsförälder med begränsad tid för sådant. Enligt mig kan inte en blogg uppdateras för sällan, går inte in och kollar om det kommit nytt utan nya inlägg dyker upp i feedsen.

 • Reply Christina 20 augusti 2014 at 21:15

  När jag har tid är det roligt att ha nya inlägg att läsa lite nu som då. När tiden inte finns så känns bloggläsandet mer som ett stressmoment. Men jaa, det är så svårt att säga. Själv försöker jag köra enligt det att blogga när jag har lust och får till ett bra inlägg. Då är det okej med pauser på nån dag eller så.

 • Reply Maggie 21 augusti 2014 at 08:50

  Nyckelordet är konsekvent. Om en bloggare vanligtvis uppdaterar sällan så reagerar jag inte på att det kommer ut ett inlägg i veckan eller mer sällan. Då blir man istället lite förvirrad om det plötsligt ploppar ut många på en gång istället. Och samma gäller tvärtom. Om en bloggare har som vana att uppdatera typ en gång om dagen så blir jag nog lite förvirrad om hen plötsligt försvinner i en vecka eller flera utan att säga till i förväg (paus på någon/bågra dar reagerar jag inte på). Jag är inte så förtjust den bloggstilen som har lååånga pauser och sedan plötsligt skjuter ut fem inlägg. Å andra sidan blir man ju glad när det äntligen kommer inlägg. Det här är alltså mina preferenser.

 • Reply Maria Turtschaninoff 21 augusti 2014 at 08:59

  Jag håller med Maggie, men föredrar bloggar som uppdateras ungefär en gång om dagen. Då kan jag göra min dagliga genomgång av de jag följer och få nåt nytt att läsa samtidigt som jag vet att jag inte missar något. FOMO…

 • Reply Miss Upsey Daisy 21 augusti 2014 at 11:37

  En gång om dagen ungefär. Eller som de andra säger .. frekvent. Inte så förtjust i de som inget säger på veckor och sedan fem inlägg och sedan inget säger …

 • Reply egoistiska egon 21 augusti 2014 at 11:48

  En-två gånger om dagen är PERFEKT. Men det är okej med paus på 1-2 dagar också. Faktiskt.

 • Reply kairi 21 augusti 2014 at 14:21

  Jag bloggar HELT när andan faller på. Ibland 5 gånger om dagen. Ibland 3 inlägg på tio minuter. Ibland ingenting på två veckor. Fast det händer endast på semestern… Är helt klart ganska out med tempot.

 • Reply Malin 21 augusti 2014 at 14:38

  Jag håller också med om att en gång om dagen är bra, men själv är jag en renegade och uppdaterar ibland jättesällan och ibland flera gånger om dagen, så där som man inte ska göra.

  När jag läste bloggar som mest intensivt (maniskt) hann jag ständigt läsa i kapp, men nu har jag faktiskt slutat kolla bloglovin och är inne på vissa bloggar vissa dagar, andra andra dagar. Vilket gör att jag ibland glömmer bort att läsa nån blogg under långa perioder, då kan det vara tungt att läsa ikapp (det gör jag inte heller nödvändigtvis.) Slutsats: jag är precis lika opålitlig som bloggare som som bloggläsare. Haha.

 • Reply Anonym 21 augusti 2014 at 18:57

  1-2 gånger per dag är kul. Läser bloggar antingen morgon eller kväll och kollar alla mina favoriter, men det är helt klart trist om man kollar sju dagar i rad och bara… inget. Då blir jag lite tjurig nästan och överväger att strunta i det (dvs flyttar dem längst ner i prio-listan).

 • Reply rockpaperjamenorkaförfan 22 augusti 2014 at 20:07

  Instämmer så steinhard med detta.

  Själv har jag fö blogg(kommentars)torka just nu, sorry för tystnad, är här ändå, bara tystare än vanligt.

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:39

  Tröstar mig med att jag följer en del på FB och vet att åtminstone du Rock, lever och har det bra.

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:39

  FRI ska man vara och en blogg ska vara främst rolig. Inte jobb,

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:40

  Du får göra som du vill! Kram

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:40

  Och Egon, känn inget tvång att kommentera, men blir alltid glad när jag påminns om att du fortfarande hänger här ibland.

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:41

  Då ska jag försöka hålla tempo!

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:42

  hahaha, det eviga förbannade FOMO!

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:43

  Bra sagt! KONSEKVENS. Har dock insett att jag är sämst på att hålla igång serier jag lovar på bloggen (typ: dagens bild eller träningsschema)

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:44

  Stressa inte över att läsa blogginlägg! Du går ej miste om nåt revolutionernade (och det kommer alltid fler).

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:44

  Check och noterat!

 • Reply Peppe 22 augusti 2014 at 20:45

  Bra! Det är precis mitt tempo.

 • Leave a Reply