Okategoriserade

En sån måndag

25 augusti 2014

Ni vet de där måndagarna när man vaknar en timme senare än vad man borde göra? Man anstränger sig till det yttersta för att vara en glad och otjatande mor. Tömmer diskmaskin. Lagar frukost. Jobbar med mutor och några hot. Ens avkomma informerar en redan tidigt att hen inte är intresserad av att gå på dagis. Man matar ändå barnet, knycklar in hen i regnjacka, stövlar och galonbyxor. 

På vägen upp längs med Båtmansgatan har någon parkerat sin sura hund utanför ett café. Hunden gläfser argt. Kopplet är alldeles för långt och när man passerar kastar sig hunden över ens barn. Den skäller våldsamt och nafsar i barnets ben. Barnet är lite rädd för hundar sedan tidigare. Nu vettskrämt. När hundägaren kommer ut med sin kaffe är man sträng. Barnet ledset. Hundägaren himla ledsen hen med. 

Man kommer till lekparken. Det regnar allt hårdare. Barnet gråter. Man sneglar på klockan. Så jävla sen. Man övertalar, försöker hålla god min, kramar och skojar. Barnet gråter. Regnet sätter in en extra växel. Man sliter sig och går med en stor klump i magen mot jobbet. Nånstans vid Stora Robertsgatan märker man att man håller barnets lilla Angry Birds-paraply över huvudet. Hinner inte gå tillbaka. Tar sig för hjärtat. Glider in på jobbet våt av både svett och regn. Får ett sms av sin man i Barcelona:

”Framme! Varmt här! Nästan som att vara hemma i LA! Naaaaajs!

Äh, ni vet.

En förbättring av måndag
Hur folk profilerar sig

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply rockpaperscissorlizardspock 25 augusti 2014 at 12:48

  Stackars Vidde, hade jag bott i närheten hade vi kunnat köra hundterapi med min mjäkschäfer, sen alltså… detta med att folk inte bara verkar skit i att miljöträna och förbereda sina hundar utan dessutom sätter dem i situationer där de, och andra människor, kommer hamna i kläm är så jävla ledsamt.

 • Reply Charlotte 25 augusti 2014 at 12:59

  Åh vad trevligt för din man att det är fint väder i Barcelona. Yeee.

  Känner med dig!

 • Reply Basse 25 augusti 2014 at 13:38

  Men sedan åt du lunch och allting blev bra.

 • Reply Miss Upsey Daisy 25 augusti 2014 at 14:05

  Då får en slänga något hårt i väggen. Något som går sönder rätt effektfullt. När det har slutat regna gå en iväg och köper något dyrt till sig själv ( sådant som en tvekat lite över innan är nu ——> helrätt!!).

  Eller så tar en första bästa plan till Barcelona och byter med mannen? Ja?

 • Reply Peppe 25 augusti 2014 at 16:19

  Jaaa! Tack, det är precis det Vidde skulle behöva. Hänga med mysig hund som ger honom kärlek och tålamod. Och som du säger, det är naturligtvis inte hundens fel. Den här var uppenbarligen inte van vid att bli lämnad ensam ute i regnet. Eller vid passerande barn.

 • Reply Peppe 25 augusti 2014 at 16:20

  Ja verkligen! Sitter och väntar på en väderrapport, men vet bara att han gått på fotbollsmatch.

 • Reply Peppe 25 augusti 2014 at 16:20

  Det var då allting vände.

 • Reply Peppe 25 augusti 2014 at 16:20

  Ja! <3 Tack för sympatin! (OCH de goda råden)

 • Reply Smulan 28 augusti 2014 at 13:46

  HAHAH alltaå avslutningen! Bra kämpat i alla fall 🙂

 • Reply Hannah 2 september 2014 at 09:39

  Ja, herregud. Om man dessutom lyckas gråta en skvätt själv också i dagistamburen för att man är så inihelvetestrött är det riktigt pricken över i.

 • Leave a Reply