Okategoriserade

Fråga bloggen om podden

28 augusti 2014

Ännu på seminarium där jag bland annat pratar mycket om poddar. Hörni, kan ni berätta hur ni gör.

1. Lyssnar ni på podcaster? 
2. När och vilka?
3. Om ej, varför inte? 
4. Jobbar du inom media?

Hur svårt det är med jämställdhet när man får barn
Bilder från förr

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Jenny H. 28 augusti 2014 at 09:37

  Hej Peppe!
  1. Ja!
  2. Lyssnar mest på Alex & Sigge, Jillian Michaels och Träningsglädje talks. Även inner strenght pod har jag i min iPod. Plus sommarprat. Lyssnade också på Aldrig Vilas pod ifjol. Så fort jag får fixat dina poddar till min iPod ska jag lyssna på det också! 🙂 har försökt lyssna på jobbet men pga nätverksstrul har jag inte lyssnat ett helt avsnitt ännu.
  Jag lyssnar när jag är på promenad, cyklar till jobbet eller reser ensam.
  4. Nej.

 • Reply LS 28 augusti 2014 at 09:55

  1. Ibland
  2. Jag lyssnar på din och Magnus podd i gymmet på löpbandet eller stegmaskinen 🙂 Typ ingen annan podd, har lyssnat något enstaka avsnitt av ett par andra men inte fastnat för dem.
  3. Den här frågan gäller ju kanske inte mig eftersom jag faktiskt lyssnar på er podd 😉 Men jag lyssnar nte på andra eftersom jag helt enkelt inte tagit reda på vilka andra bra poddar det finns. Ska jag lyssna så ska det vara något bra, inte bara för att..
  4. Nej

 • Reply Anonym 28 augusti 2014 at 10:04

  Hej,
  Ja, jag lyssnar gärna på poddar. Jag tycker jättemycket om Evas och Pölls podcast och vad har Peppe lärt sig under veckan som gått, så dessa lyssnar jag på så fort jag kan när det kommer ut ett nytt avsnitt. Jag lyssnar också ibland på Filip & Fredrik, Anjas & Julias podcast och Värvet när det är någon intressant person som intervjuas. Och så några sommarprat och dokumentärer då och då. Jag tänker ofta att jag skall lyssna på poddar och promenera samtidigt (för att motivera mig själv till att motionera mera), men tyvärr blir det ofta att jag lyssnar hemma i soffan eller när jag gör olika typer av hushållsarbete. Jag arbetar inte inom media.

 • Reply Jenny 28 augusti 2014 at 10:35

  1. Jajamen.
  2. Alltid: Din och Magnus, Filip och Fredrik, Alex och Sigge, Hannah och Amanda, Blankens Swanberg. Ibland: Kulturens ABC, Genier, Värvet, WTF. Sen en del radioprogram ibland; Sommar, Spanarna, p3 dokumentär. Jag lyssnar oftast när jag är ute och går, eller på gymmet, men ibland även när jag är hemma och typ diskar eller lagar mat.
  4. Nej.

 • Reply JoHo 28 augusti 2014 at 10:56

  1. ja
  2. Karin & Sara, vetenskapsradion och Värvet. är sugen på din, ska börja!
  3. –
  4. nej

 • Reply Johanna 28 augusti 2014 at 11:10

  Hej Peppe!
  1. O ja!
  2. Till allt hushållsarbete (kan inte diska om jag inte får lyssna på podd!) och när jag lagar mat. Lyssnar främst på din och Magnus, Karin & Saras, Tankesmedjan i P3, Lilla drevet, En varg söker sin podd och Crazy Town. Och Call your girlfriend såklart!
  4. Jepp!

 • Reply Jill 28 augusti 2014 at 11:36

  1. Jepp
  2. När jag springer, några ggr i veckan, Marathon Training Academy, LUCCast och Snakk.
  3. –
  4. Nej.

 • Reply F 28 augusti 2014 at 11:48

  1. Ja

  2. Tillsvodare främst finlandssvenska poddar: Vad har Peppe lärt sig, Snakk, Nyfiken i en pod. Har också lyssnat på Economista-podden nån gång. Alla poddar jag lysnat på har jag hört om via bloggar.

  Lyssnar oftast när jag äter ensam, ibland när jag cyklar. På sommaren också under bärplockning och relaterade hushållsysslor. Annar has jag inga hushållsysslor som skulle ta tillräckligt länge att utföra. Kan inte lysna på poddar när jag springer för då behöver jag musik. Borde vara mera musik i poddar men det är ju inte möjligt av upphovsrättsliga skäl.

  4. Nej

 • Reply Anna-Lena 28 augusti 2014 at 11:57

  1. Ja, ca 4-5 st.
  2. Främst Linn&Nadias; podd och några rikssvenska poddar som handlar specifikt om inredning, men även din och Magnus samt Nyfiken i en podd. När? Efter kl 21 på kvällen när jag slösurfar på nätet i jakt på inspriation till nya blogginlägg eller när jag reser från punkt A till punkt B 🙂
  4. Jepp

 • Reply kummelikopplan 28 augusti 2014 at 13:34

  1. Jep.
  2. SNAKK, dig&Magnus.; I kö står Matilda&Moa; samt Radiolab, som en kompis tipsade om. Började lyssna i våras på vagnpromenader längs kusten och på tupplurssiestan vid poolen. Startade alltså alldeles från början och maratonlyssnade allt jag hann. Nu lyssnar jag i bilen på väg till och från arbetet.
  4. Nope eller nja rekryterning och employer branding.

 • Reply Anonym 28 augusti 2014 at 14:04

  1. Ja
  2. När jag är ute och går, springer, när jag städar, diskar eller gör annat tråkigt hemma. Mycket radiopodcast (räknas det eller är det helt enkelt radio?) och så din podcast. Jag har provat att lyssna på några få andra podcaster men har (ännu) inte hittat sådant som jag orkar lägga ner energi på att aktivt komma ihåg att lyssna på. Jag vill helst lära mig något, börja fundera över något eller bli lite utmanad. Efter mina kriterier så håller din podcast verkligt hög nivå. Den är roligare än informativ radio och rapporterar samt reflekterar över ämnen som intresserar mig. När du och Magnus är oense och eller till och med börjar smågnabbas ger det perspektiv på åsikterna och det känns som om ni faktiskt bryr er om det nu pratar om, det känns äkta.
  4. Ja, sedan en vecka tillbaka.
  Hanna

 • Reply itekoppen 28 augusti 2014 at 15:05

  1. Lyssnar ni på podcaster? Japp,
  2. När och vilka? På bussen, när jag är ensam, pluggar ensam. Grejen är att jag måste vara ensam och ostörd när jag lyssnar på poddar. Klarar inte av umgänge där. Jag lyssnar inte på radio alls. Det kanske är det som är grejen. Jag måste göra det ostörd.
  Snakk, fredagspodden, du och mange, moa och matilda, dekkarpodden, relationspodden
  3. Om ej, varför inte?
  4. Jobbar du inom media? NEJ!

 • Reply Anna GB 28 augusti 2014 at 16:50

  1. Lyssnar ni på podcaster? Ja.
  2. När och vilka? När jag är ute och går (eller gör nåt annat tråkigt, typ målar staket). 🙂 Lyssnar regelbundet på Hannah & Amanda/Fredagspodden och Värvet. Och så Sommar i P1. Lyssnar sporadiskt på Karin & Sara, Alex & Sigge, Vad har Peppe…. Ser fram emot Grys podd, har lyssnat på piloten!
  3. Om ej, varför inte?
  4. Jobbar du inom media? Nej.

 • Reply Hannasvirrvarr 28 augusti 2014 at 16:50

  1. Ja, men har börjar först det här senaste året.
  2. När jag gör tråkiga hushållssysslor, ibland när jag motionerar eller kör bil. Regelbundet lyssnar jag på Fredagspodden, Snakk och er podd och när jag har tid skarvar jag i med t.ex. HanaPee och Eva&P;öll.
  4. Jag gör väl det jo.

 • Reply puva 28 augusti 2014 at 18:07

  1. Lyssnar ni på podcaster? Ja!
  2. När och vilka? När jag skuffar barnvagn. This American Life, Radar, Kaliber i P1, Vad har Peppe lärt sig under veckan som gått.
  3. Om ej, varför inte? –
  4. Jobbar du inom media? Ja.

 • Reply Anonym 28 augusti 2014 at 18:24

  1. Lyssnar ni på podcaster? Nej.
  2. När och vilka?
  3. Om ej, varför inte? Jag har inget riktigt svar på varför. Kanske beror det på att jag oftast vill ha det tyst, att jag inte har hörlurar, att det av någon anledning inte attraherar mig…
  4. Jobbar du inom media? Ja.

 • Reply Anonym 28 augusti 2014 at 21:08

  1. Nej.
  3. Jag gillar för det mesta inte folk som pratar en massa. Jag blir otålig och oftast snabbt uttråkad. Ibland (ganska ofta) är folk pinsamma. Det är jobbigt, jag får utslag. Har inte heller haft radio de senaste 20 åren. Jag gillar bättre att läsa om saker på egen hand. Det visuella verkar passa min inlärnings(eller vad det nu är för en)stil än det audiobaserade. Jag tittar gärna på en filmad dokumentär t ex, men ser heller inte på "pratprogram", t ex debatter. Det är väl en läggningsfråga kanske?

 • Reply Ida-Lina 28 augusti 2014 at 21:46

  1. Nej, men har lyssnat på din och Magnus några gånger då jag saknat dig.
  3. Har svårt att koncentrera mig på poddar, mina tankar far alltid iväg och jag måste stanna och spola tillbaka gång på gång. De stunder jag har tid att lyssna på något lyssnar jag hellre på musik, eftersom det är så sällan, men klarar ibland inte av viss typ av musik som kräver uppmärksamhet heller. Tycker också att det är ganska ointressant att lyssna på folk som "snackar" vardagsprat. Det gör jag hellre själv med människor jag känner. Poddar av folk jag känner kan därför funka som sällskap. Radiodokumentärer funkar bättre för mig, och P3 dokumentär har jag lyssnat ett helt avsnitt på utan att tappa bort mig i tanken. Lyssnar aldrig på vanlig radio och har aldrig gjort det heller.
  4. Nej

 • Reply ninafotograf.com 28 augusti 2014 at 22:16

  1. Lyssnar ni på podcaster? Jo.
  2. När och vilka? This American Life, allt från Sveriges Radio, och Värvet. Lyssnar när jag tränar, när jag är ute och går med ungen, när jag jobbar hemma på kvällarna, när jag åker bil, i princip hela tiden som jag inte måste prata. Lyssnar faktiskt just nu.
  3. Om ej, varför inte? –
  4. Jobbar du inom media? Yes.

 • Reply T 28 augusti 2014 at 23:44

  1 Nej
  3 upplever mig inte ha tid. Har en ettåring som iofs sover ibland, men jag är rädd att om jag provar så vill jag höra på t.ex. alla era avsnitt (är väldigt systematisk av mig) och det blir ytterligare ett stressmoment i mitt liv. Har redan en full digibox med TV-program jag borde se bort.
  4 Tolkningsfråga kanske. Jag är i första hand hemmaförälder men jobbar också lite hemifrån med mediedistribution.

 • Reply Minna 29 augusti 2014 at 05:05

  1. Ja
  2. När jag kör hem från jobbet, när jag lagar frukost, och när jag går på the treadmill. Lyssnar såklart på er (ni har så bra dynamik och Magnus får bonuspoäng när han pratar finlandssvenska!), The Moth Radio Hour, Nyfiken i en Pod, Snakk, Biroll Podcast, och ibland några poddar på engelska om historia.
  3. Om ej, varför inte? (Jag älskade att lyssna på radioteater när jag var liten, så podcaster kommer naturligt för mig.)
  4. Jobbar du inom media? Nej

 • Reply Anonym 29 augusti 2014 at 09:04

  1. Nej
  3. Jag blir fort uttråkad av tomt prat, tycker inte om att lyssna på radio heller. Läser hellre, mera valfrihet.
  4. Nej

 • Reply dendaromjenny 29 augusti 2014 at 10:08

  1. Lyssnar ni på podcaster?

  Ja

  2. När och vilka?

  När jag tågpendlar. Lyssnar på allt möjligt, mycket från P1. Just nu partiledarutfrågningar (Sveriges Radios valpodd), annars: I lagens namn (P1), Verkligheten i P3, P1 och P3 Dokumentär, Mordutredarna (P3), Värvet, Lilla Drevet, Sommar i P1. Oj, vad mycket P1! Skulle vilja lyssna mer på ex din podd, men ljudet är inte lika bra i den som P1:s, så det kan ibland vara svårt att höra pga en massa störande tågljud.

  4. Jobbar du inom media?

  Nej.

 • Reply Jennie 29 augusti 2014 at 17:39

  1. Ja
  2. När jag åker kollektivtrafik, när jag lagar mat, diskar, städar och powerwalkar. Jag har nyss börjat lyssna på din och Magnus podd, lyssnar också på fredagspodden, Alex och Sigge, Michaela och Dasha, SNAKK och Sandra och Michelle.
  4. Nej

 • Reply Anonym 29 augusti 2014 at 21:50

  1. Lyssnar ni på podcaster? Ytterst sällan
  2. När och vilka? Några gånger när jag gjort hemarbeten mitt i natten kan jag ha lyssnat till poddversionen av ett Eftersnack jag missat i radion
  3. Om ej, varför inte? Annars har jag inte tid (mycket enklare att låta radion stå på än leta upp poddsändningar från datorn)
  4. Jobbar du inom media? Nej!

 • Reply Anonym 30 augusti 2014 at 04:08

  1) Ja
  2) På morgonen när jag gör mig i ordning, på kvällen när jag lägger mig. Din&Magnus;, Blankens&S;, Fredagspodden, Snack
  3) –
  4) Nej

 • Reply Eva 31 augusti 2014 at 09:22

  1. Lyssnar ni på podcaster?
  Nej.

  2. När och vilka?
  Jag har försökt ett par gånger med Economista-podden och andra som bloggare lyft fram.

  3. Om ej, varför inte?
  Jag har inte tålamod att lyssna på podcasts eller ljudböcker. Det är knappt att jag orkar titta på youtube-klipp och jag är fullständigt ointresserad av webb-tv. Talat språk är olidligt långsamt jämfört med min läshastighet. Jag läser mycket hellre, både vad gäller romaner och reportage och intervjuer. Jag har insett att jag fungerar annorlunda än många andra internetanvändare på den här punkten. Jag vet att många föredrar ljud- och videoklipp eftersom de upplever långa texter som jobbiga och tråkiga, men jag kan inte alls relatera till det. Jag antar att min läshastighet och fantasi är snabbare och mer välutvecklad än de flestas. Det var skönt att läsa bland kommentarerna att det finns fler som jag! Som en av kommentarerna ovan tror jag det har mycket att göra med om man är auditivt lagd eller inte. Jag är definitivt mer åt det visuella hållet. När jag läser intervjuer och reportage gillar jag också att kunna hoppa över eventuella tråkiga delar, det saknar jag när jag lyssnar på en ljudfil. Dessutom känns ljudet som ett störande moment. Tystnad är harmoni för mig.

  4. Jobbar du inom media?
  Små frilansjobb utöver mitt vanliga arbete.

 • Leave a Reply