Okategoriserade

Maxad social tillvaro

20 september 2014

På fredagen hörde Karin av sig och undrade om vår färska tradition Friday Afternoon Tea fortfarande gällde. Givetvis, givetvis, sa jag med så knarrig stämma jag kunde. Karin hämtade med sig en påse pätkis som jag kommer att avsluta inom några minuter.


Märtha och en nyrakad Mango hängde naturligtvis med. Min egen Magnus spelade in Hjärtevänner i Borgå och var därmed frånvarande.


Vi försökte få barnen att leka harmoniskt så att vi kunde prata ifred, men det gick sådär. Det går liksom inte att föra en sammanhängande diskussion med småbarn i sällskapet. 

Märtha chockerade oss genom att trotsa all biologi, gener och kvinnliga instinkter och körde runt med en bil. TROTS ATT HON ÄR FLICKA!

På kvällen åt vi på Helsingfors bästa restaurang Pastor. Fruktansvärt god mat, smaskiga drinkar och skön stämning. Mycket lycklig över Pastor. Jag cyklade hem lite efter tio för att avlösa barnvakten. Maggan ramlade in halv tre. Skulle aldrig själv klara av hans leverne. Är motvilligt imponerad.


Följande morgon vaknade jag tidigt och sprang en timme. Helsingfors var extremt vackert och jag var värsta superspringaren. Jag lyssnade på Roll on i P3 med Mia och Klara som min goda vän Swanberg rekommenderat. Så jäkla humoristiskt program trots att det har några år på nacken! Det slog mig att Sverige är fullt att svinroliga femnister. 


Tänkte ändå mycket på Lo
s Angeles och funderade på spellistan jag ska ha färdig till vi åker från LAX till Santa Monica. Det är bara tre månader kvar nu. 

Efteråt gick vi till Andante för att äta frukost. Maggan har i smyg instiftat en tradition av att äta frukost ute på lördagar. Viddis och jag hänger på. Fast ibland äter jag i hemlighet dubbla frukostar. En med tidningen medan de andra sover och en andra ute i sällskap av familjen.
På Andante träffade vi bland annat Minna och drack mycket kaffe.  

Vi gick vidare och Magnus passade på att plocka med sin allt han glömt på Pastor kvällen innan. Och ja, sen hände en massa annat smått och gott, men j
ag antar att ni har bättre saker för er än att hänga på den här bloggen hela helgen. 


Några lösa tankar
Slut på skammen

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Charlotte 22 september 2014 at 14:58

  Typiskt hipsterfeminister att få ett könsförvirrat barn som leker med bilar fast hon är flicka!

  😉

  Någon sa att det där med att ha barn är som att ha tourettes. "Jo, jag skulle gärna komma ÄT INTE TVÅLEN en stund på kvällen SITT NER I STOLEN när jag är färdig här.

 • Reply Peppe 22 september 2014 at 18:24

  Hahaha! Vilken klockren beskrivning!

 • Reply Anonym 13 oktober 2014 at 22:33

  Hej Peppe! En fråga angående Pastor; deras menyer- är det meningen att man ska dela dem med en eller flera eller är priset 52/60/46 euro för en person? Verkar som en sjukt bra restaurang, tänkte testa den nu eller sen följande helg. Josefine

 • Reply Peppe 14 oktober 2014 at 16:07

  Vi har alltid beställt in en massa smårätter som vi sedan delat på. Minns att de kostat mellan 10-20 styck. Jag ÄLSKAR Pastor, hoppas att ni gillar den minst hälften så mycket.

 • Reply Anonym 19 oktober 2014 at 11:07

  Hej igen och tack för tipset! Vi var där i fredags o vi gillade båda det, kiva stämning och god mat!

 • Leave a Reply