Okategoriserade

Bokmässan dag 2

28 september 2014

Trots att jag ramlade in alldeles för sent efter en kväll med förlagsmiddag, hotellrumskonferens med Friman och senare drinkar på Park väckte min biologiska klocka mig lite över sju. Nåja, jag kan ju alltid hänga med den här damen.


För övrigt känns det konstigt att det går så dåligt för bokbranschen då det varje dag står en flera hundra meter lång kö av människor som vill betala för att komma in och köpa böcker. I nästa podd ska jag lansera min teori om varför det finns mer hopp hos förlagsbraschen än för tidningsbranschen.


Jag anlände och skyndade upp på scen där Mårten (sjukt bra typ) och Katarina (också sjukt bra typ) och jag skulle prata om våra böcker och ålderskriser. För en stund kidnappade jag diskussionen och höll en liten, men arg monolog om hur mycket kommersiella budskap vi utsätts för och att det snart börjar vara dags att betala för att inte vara det.


Lunchade räckmacka med Bokhororna och författarna Johanna och Johanna. 
Sen gled jag runt på mässan utan att köpa en enda bok. Däremot bakisfnissade jag inombords åt Vem ska trösta Knyttet på tyska. Säger bara: Wer tröstet Toffel?


Och sen blev det kväll och dags att gå på förlagsmiddag, vara kulturell och övertala Nils-Erik Forsgård att kalla sig feminist (gick så där). Hade klätt mig som en ninja.


Ja och så avslutades kvällen på Park med Anitha S, Per Hagman, Leif Pagrotsky och några till. 


Förresten, i dag pratar  jag om Vackra människor vid Finlandsmontern kl 12.30, inte 14.00 som jag eventuellt lögnaktigt spridit i det här och andra forum.

Sista dagen
Hälsningar från bokmässan

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Daniela 29 september 2014 at 20:09

    Det var spännande att höra dina tankar kring ålderskris (jag fyller 30 om några veckor…) och oss bortskämda vuxna. Vet inte om jag tycker att din lilla monolog var så arg, snarare ett intressant inlägg i en redan intressant diskussion. Bra talat! Ser fram emot att läsa din bok.

  • Reply Peppe 29 september 2014 at 21:10

    Tack och så roligt att du dök upp! Hoppas att du gillar boken!

  • Leave a Reply