Okategoriserade

Familj och ekonomi

29 september 2014

På tal om jämställdhet och föräldraledighet träffade jag Johanna Ögren (och Johanna Lindbäck) över en räkmacka på Heaven 23 på bokmässan. Johanna Ö har precis skrivit en bok om ekonomi och familjer och boken anknyter starkt till föräldraledighetsinlägget här under. För er som på riktigt är intresserade av hur mammor och pappor förtjänar och hur man kan leva mer jämställt rekommenderar jag varmt denna bok. 

En annan grej vi talade om är argumentet ”Men barnen då? Ska de lida av föräldrarnas strävan efter att leva jämställt?”. Jag tycker precis tvärtom, att barnen i längden gynnas av jämställda föräldrar. Nu menar jag inte bara en närvarande pappa, men också en framtid i en värld där könet inte spelar så stor roll vid anställningar, löneförhandlingar, hushållsarbete och barnavård. Hur påverkar våra val i dag våra barns framtid?


Sista bilderna från Göteborg
Frågestund 2014

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply