Okategoriserade

Kramsexism

9 oktober 2014

Sprang ett varv runt Brunnsparken och passade på att lyssna på sjukt smarta Linnea Portin som gästade Alfred Backa i podden Podsteiji (som Korkea-aho tipsade om i går). Portin pratar bland annat om kramsexism som handlar om fenomenet som uppstår då en person kritiserar en annan person för att agera sexistiskt och en tredje grupp dyker upp för att försvara den sexistiskt anklagade personen. ”Det är synd om hen för att hen bli anklagad för att agera sexistiskt”. Vanligt fenomen.

Hur som helst är det alltid upplyftande att lyssna på smarta personer som Portin tala om samhälle och jämställdhet.

Frilansarlön
Gräset är mörkare

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply linnea p. 9 oktober 2014 at 13:53

    Iiih hjälp så snäll du är. Blir fruktansvärt generad, men TACK förstås! Var ganska nervös och ovan med situationen så jag hade svårt att hitta både ord och tankar och tycker att jag mest bara snubblade omkring… så jag tror det snarare säger något om DIN smarthet om du lyckades vaska fram något ur det. 😉 Kände inte alls till begreppet kramsexism, kul att få ord på det!

  • Reply Peppe 10 oktober 2014 at 08:03

    menade varje ord. bra podcastpratat!

  • Leave a Reply