Okategoriserade

Jan Helin och journalism

10 oktober 2014

Det här är så sjukt intressant och spännande för mig. I dag besökte Aftonbladets chefredaktör Jan Helin Hufvudstadsbladet och Studio HBL där min skickliga kollega Andrea Svanbäck intervjuade honom. I tidningshusen har domedagsklockorna klämtat redan under en tid och Helin menade att TV-branschen står näst i tur. Samtidigt påpekade han hur formatet egentligen är sekundärt, det som räknas är innehållet, paketeringen och spridningen. Att fatta vad folk vill ha och sprida det på rätt sätt. Ner med betalmurar, men lär folk betala för unikt innehåll och så vidare. Inget jättenytt, men nog nyttigt att höra. Speciellt från Aftonbladets chefred som har mer trovärdighet än andra som försöker säga samma sak.

Efter intervjun fick redaktionen ställa frågor och Helin sa bland annat att det är konstigt att bara ha korrespondenter i Washington och New York. Det skulle vara i allas intresse att ha en reporter i Kalifornien. Jag ba: VAD VAR DET JAG SA? (fast tyst inombords. På utsidan var jag lugn). 

Här är klippet. Bra diskussion om man är det minsta intresserad av journalism.

Nu ska jag skapa fredagsmiddag för min familj, som en god hustru och mor.

Givetvis ur Bjärbos kokbok Mera Vego


Helt vanlig lördag
Frilansarlön

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anonym 10 oktober 2014 at 16:49

  Du som så ofta sippar på rödvin, kan du rekommendera nåt som är riktigt gott och passar också utan mat? Ha en trevlig helg!

 • Reply Peppe 10 oktober 2014 at 17:10

  Jag vill ju stöda den argentinska vinindustrin, gillar malbec och rekommenderar därmed Argento: http://www.alko.fi/tuotteet/451687/

 • Reply Cecilia 11 oktober 2014 at 13:57

  Hahaha! Alltså livet, ibland. Och han hade inte ens fått ett diskret kuvert av dig på förhand? Klart Hbl ska ha en korre i LA! Som han sa: Det skulle vara i ALLAS intresse!

 • Reply Peppe 11 oktober 2014 at 17:28

  JAG VET! Det första jag gjorde var sms:a chefredaktören (som råkade vara på semester och inte lyssnade på Helin).

 • Leave a Reply