Okategoriserade

Renée Zellwegers utseende

22 oktober 2014

Ni har kanske gjort annat än klickat på länkar som leder till redaktörer som är uppskärrade över Renée Zellwegers utseende på en gala i Los Angeles häromdagen. Tydligen har Zellweger genomgått nåt slags plastikkirurgi och ser nu annorlunda ut. Folk på internet kan inte bestämma sig om de ska fnissa eller förfasa sig över skådespelarens utseende. Tänk så patetiskt att operera sig så tydligt!

En känd kvinna över 45 kan inte vinna. Åldras hon får hon kritik för att hon blivit gammal. Plastikopererar hon sig är hon en ytlig person som förgäves försöker blåsa liv i sin ungdom. Att ”åldras värdigt” är samma sak som att lyckas plastikoperera sig snyggt (typ Sandra Bullock). Svängrummet är så snävt att det krävs både tur och skicklighet, och helst ungdom och en massa pengar, för att rymmas med. 

Problemet ligger som vanligt i strukturerna: Kvinnor bedöms ständigt på basen av utseende. Det handlar om både maktstrukturer och nåt så enkelt som konsumtion. Det ligger naturligtvis i skönhetsbranschens intresse att kvinnor ständigt ska vilja förbättra på något i sitt utseende.

Det enda vettiga är att skita i hur andra människor väljer att se ut (att till exempel inte skuldbelägga Renée Zellweger för eventuella operationer) och istället fokusera på viktigare saker som hur folk mår (och om man är osäker på vad annat som är viktigt kan man alltid be nån skön snubbe göra en lista).

Ses på bokmässan!
Två skrivbloggar

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Anonym 23 oktober 2014 at 22:36

    Du har helt rätt naturligtvis håller jag med dig men… I detta fall med Renee finns för min del en till dimension. Nog fasen har hon gjort nåt mer än ålderslyft sig?! Jag dör som av nyfikenhet över om en kvinna lika gammal som jag har ändrat sina vackra sneda ögon med flit? Hur missnöjd har hon varit med sig själv? Och om en kändis opererar bort sina kännetecken, vem är hon då? Så ytlig är världen att hennes berömmelse inte sitter i hennes prestationer som skådis utan i hennes ögon. Nej jag tycker detta är mycket mer intressant än den vanliga debatten om lyftningar eller inte. Faktiskt så att det för en gångsskull motiverar att vi öht diskuterar någons utseende./Anne

  • Reply Peppe 24 oktober 2014 at 09:17

    Fan också, har funderat hela förmiddagen på din kommentar. För du har ju rätt, det mer mer än ett ansiktslyft. Men ändå, är det inte galet att vi pratar så mycket om hennes utseende. Borde vi ta diskussionen ett steg längre och istället prata om den galna utseedefixeringen i världen?

  • Reply Helena S 26 oktober 2014 at 17:29

    Stackars Renée.

  • Leave a Reply