Okategoriserade

Säger man inte till är man en del av problemet

30 oktober 2014

Ni vet det där påståendet om att feminismen gått för långt? Här kommer några texter:

Sjuåring blev utsatt för sexuella övergrepp, rektorn på skolan undrar om hon haft på sig läppstiftm skriver Sydsvenskan. Det här är någonting som Katarina Wennstam skrev om i sina dokumentärböcker Flickan och skulden, En bok om samhällets syn på våldtäkt samt En riktig våldtäktsman. De har redan tio år på nacken, men är minst sagt aktuella fortfarande. Minst sagt nedslående att vi inte kommit längre än så. 

På temat kan vi kolla på filmen där en kvinna går omkring i New York och får lyssna på sexuella trakasserier i ett kör (trots att Hanna Rosin menade att just den här filmen har en rasistisk underton eftersom det bara är folk som inte är vita som figurerar i den. Som om inte vita snubbar trakasserade kvinnor sexuellt). 

De som lyssnade på podden minns kanske att vi diskuterade GamerGate och problemet med att kvinnor som spelar blir trakasserade. Här är en text som menar att det är andra mäns ansvar att säga till om deras bröder, pappor, kompisar, barn eller kolleger trakasserar kvinnor. Säger man inte till är man en del av problemet.

Och som avslutning kan ni fnissa åt den här texten på satirsajten The Onion där en kvinna förklarar att hon vägrar kalla sig feminist så länge feminismen handlar om att döda alla män.


(Ni ba: kan du inte bara lägga ut lite snygga bilder på mat/inredning/mode istället för det här mästrandet?)

Hej från Stockholm
Gone Girl och kaffe på kajen

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nora 30 oktober 2014 at 16:30

  Vi ba: Store moder vad skönt med intressanta länkar istället för mode- och inredningsbilder.

 • Reply Anonym 31 oktober 2014 at 04:56

  Bor sjalv i New York och lider dagligen av street harassment kulturen som ar out of control har. Att fara ut pa en lenkki i tights ar jatte jobbigt, lika sa att promenera till jobbet i heels. For att forsoka undvika dessa obehagliga kommentarer (som ibland kan vara otroligt grova) har jag småningom borjat använda mindre "utmanande" klader, typ vans istället for heels, inga tighta skjortor, etc. Anvander helst inte shorts pa sommaren om jag inte har min kille med mig. Ar glad over att detta problem antligen borjat fa uppmärksamhet i media. Dessa killar verkar inte forsta, eller vilja forsta, att detta AR trakasseri.

  Anyways, tack jatte mycket for en harlig blogg & pod! Ar overlag sjukt dalig pa att kommentera men tankte antligen ta tag i saken. Kram!

 • Reply Peppe 31 oktober 2014 at 23:13

  Jag ba: <3 <3 <3

 • Reply Peppe 31 oktober 2014 at 23:13

  Ja fy fan, minns att det var exakt så när jag bodde i Buenos Aires. Usch.

  Och tack för att du läser lyssnar! Gläder mig.

 • Reply Malin Nyman 4 november 2014 at 09:42

  Det är så mycket som är fel i dagens samhälle, fortfarande… Tråkigt. Kanske om hundra år, kanske att det är lite lättare då för kvinnor att klä sig precis som de vill. Har btw läst Wennstams böcker 'Flickan och skulden' och 'En riktig våldtäktsman', tycker att fler borde ta sig tid att läsa dem. Män också.

 • Leave a Reply