Okategoriserade

Heja på småttingarna!

23 november 2014

Nu när årets intensivaste konsumtionsperiod närmar sig vill jag slå ett slag för småaffärerna. Jag vet att det kan vara lite billigare och enklare att shoppa allt man ska ha i stora varuhus, men om man vill leva i en stad med annat än köpcentrum måste man också handla i de mindre affärerna. Det går liksom inte att älska en levande stad, men strunta i att själv bidra till att hålla den levande. 

Det finns fortfarande massvis av småaffärer. Här är några: Urban A (som fyller tio år i år), R/HSofinah, Papershop och Gauhar Shop som vanligtvis bara finns på internet, men under två dagar i slutet av november (29-30.11) har en pop up-shop i Nikolai II nere vid Kolerabassängen. Gå dit. Köp julklappar.
Svar på sannfinländskt tal
Uttryck som irriterar

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Koko 24 november 2014 at 00:03

  Tips om en annan liten butik, en av mina favoriter: Mereija mittemot Operan säljer finfina återbruksgrejor gjorda av olika människor. Plus att de kan både sy nytt eller laga gammalt. Jag är värdelös på att sy, men har fått lappat flera par favoritbyxor där till helt rimligt pris.

 • Reply Peppe 24 november 2014 at 20:59

  Tack för utmärkt tips! Har en kjol som kommer att behöva lagas av folk som är bättre på att sy än jag.

 • Reply Anonym 25 november 2014 at 09:21

  Alternativt om man bor på en mindre ort och man vill ha kvar butiker/service där också i framtiden: stöd i mån av möjlighet de lokala företagen istället för att sätta sig i bilen och susa iväg till närmaste större stad med köpcentrum.

 • Reply Anonym 1 december 2014 at 08:46

  så jag viktigt att inlägg,har själv bestämt mig att det köpa alla julklappar lokalt i år, ingen internetshopping här inte!

 • Leave a Reply