Okategoriserade

Lite tur, lite skicklighet

27 januari 2015

Egoistiska Egon sa: En sak jag alltid funderar över när andra flyttar utomlands: umgänget. Jag tycker många bloggar liksom bara visar sidan då man ”hänger med ett gäng folk” ungefär som att man redan hade en stor bekantskapskrets innan man flyttade dit. Sen kan vissa i andra forum berätta om hur jobbigt och ensamt det varit, men att det blir bättre osv. Lång utläggning, men summa summarum: funderar över hur umgänget är för er? Hur uppstod det, och känns det bra? 

Bra fråga! Vi hade ju lite tur som flyttade till en stad som alla verkar hänga i just nu. Maggan och jag kände en handfull människor, sen gick jag ju i skola och träffade fina typer där, och genom bloggen lärde jag känna ett gång fantastiskt roliga personer som redan bodde här och så verkar halva vår bekantskapskrets hälsa på. Med handen på hjärtat har jag inte känt mig ensam en sekund. Mycket nöjd också med vänskapen här. Men, som sagt handlar det antagligen delvis om att LA är så populärt just nu. Känns som alla är här. 

Och ja, ja allt är så där äckligt rosenrött och ljuuuvligt. Måste påminna mig om vad min första redaktör sa när jag skrev Livet & barnet. Skuggorna Peppe, skriv om skuggorna.

Leva och jobba i LA
Här finns allt jag behöver

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Evis 27 januari 2015 at 10:37

  På tal om att alla är där. Hörde på värvet att LA kallas för hipster-Thailand. Så sjukt bra beskrivet, hade missat uttrycket!

 • Reply Héléna @ Chez Héléna 27 januari 2015 at 13:55

  Hyvä kirjoitus, vaikkakin uskon, ettei ystävystyminen ole kaikille yhtä helppoa. Minulla ei koskaan ole ollut ongelmia löytää ihania ihmisiä minne vain menenkin, mutta olenkin luonteeltani sosiaalinen ja viihdyn mukavuusalueen ulkopuolella. Mutta on niitäkin, joille ystävystyminen on vaikeampaa, on hankalampi luottaa uuteen ihmiseen, hypätä kyytiin ja antaa mennä. Toisaalta kuten sanoit, asuinpaikkakin sanelee paljon. Harmaassa lähiössä jossain Pariisin kupeessa olisin varmaan aika yksin, riippumatta siitä kuinka äänekäs olen.

 • Reply Anonym 27 januari 2015 at 14:18

  Tycker det är skönt att höra att livet är bra. Kanske viktigt att höra att allt inte är en dans på rosor, men hellre läser jag dina typiskt positiva inlägg än om allt skulle vara dåligt. 😉

  Det är bra att ni har tur med kompisar (och positiv inställning hjälper kanske turen på traven….)

 • Reply cruella 27 januari 2015 at 14:53

  Jag har ju en annan erfarenhet av utlandsflytt eftersom jag åkte till en megastad i södra Kina där vi inte kände en kotte, eller noga räknat en eller två kottar – svenska kolleger till min man som han träffat i tjänsten vid nåt tillfälle. Inte så mycket att bygga ett umgänge på. Jag hade heller inget arbete eller skola att gå till – så då är det the deep end som gäller. Hoppa i och hoppa på människor. Det går inte att vara nogräknad. En del klickar det fint med, med andra uppstår pinsamma tystnader på andra träffen när samtalsämnena (shopping, barnens skola) är slut;-)

  De allra flesta vill ha en hyfsat trygg vänkrets omkring sig, ett socialt liv med ett visst djup. Och gärna en yttre cirkel av bekanta och kul typer. Jag funderade en del på förhand, eftersom jag förstod att det skulle hänga på mig själv i väldigt hög grad. Och jag tror att det är bra att gilla sitt eget sällskap, som en grundinställning. Äventyr på egen hand är egentligen mitt allra bästa tidsfördriv, även om jag såklart uppskattar middagar och utekvällar och kompishäng otroligt mycket också. Men jag tenderar bli en fringe-människa. Inte den centrala umgängespersonen. Jag kan mycket väl "försvinna" i ett par veckor. Och det är egentligen inte en så dum förutsättning om man ska börja om på ny kula någonstans.

 • Reply Peppe 27 januari 2015 at 17:31

  HAHAHA! Fan, det var verkligen roligt, för att det är så sant.

 • Reply Peppe 27 januari 2015 at 17:32

  Fast jag tror inte att du skulle vara ensam i en grå förort i Paris heller.

 • Reply Peppe 27 januari 2015 at 17:32

  Vad roligt att höra. Blir ibland osäker på om det är okej att vara så nöjd. Eller kanske mer att detta förvandlas till världens ointressantaste blogg.

 • Reply Peppe 27 januari 2015 at 17:33

  Nä megastad i Kina är ju en lite annan sak än Hipster-Thailand. Och i hemlighet känner jag igen mig i det sköna att bara kunna försvinna och inte ständigt vara omgiven av människor.

 • Reply Anonym 27 januari 2015 at 18:37

  Funderar på om det är så att ni jobbar betydligt mindre då ni är i LA att det är mera som semester med sol uteliv utemat och lyckliga gatan. Att ni delvis kan leva på sparade slantar o bara jobbar för "fickpengar" eller jobbar ni 8h / dag ? Den uppfattningen har jag fått att amerikaner över lag jobbar massor mer än 8h o har mästan ingen semester. Men de kanske har annan typ av jobb? Berätta mer om hur ni kan leva så lättsamt liv där med resor gäster strandhäng!? Skulle ni klara er i längden???

 • Reply egoistiska egon 27 januari 2015 at 20:43

  Bra svar! Tack! Tror som någon nämnde här ovan att sammanhang är viktigt. Plus ens egna inställning såklart!

 • Leave a Reply