Okategoriserade

Vad tyckte ni?

22 februari 2015

Har ni lyssnat på podden? Vad tyckte ni? Ibland känns det som att jag skriver och pratar och har mig ut i ett oändligt svart hål (internet + Hufvudstadsbladet). Och det får jag väl skylla mig själv för, men ibland är det roligt att få lite feedback (ja, ja, jag säger väl det då högt: bekräftelse).

Magnus brukar prata om att finländare* generellt är usla på att ge feedback och ger de feedback tror de att det handlar om att plocka fram alla fel och misstag de kan hitta. Feedback är liksom samma sak som negativ kritik i Finland. Maggan är så engagerad i det här ämnet att han till och med gjorde en radiokrönika för Sveriges Radio om finländsk feedback. 

Richard Branson, grundare till bland annat Virgin-imperiet, lär ha sagt att han bara ger positiv feedback. Folk jobbar bäst om de känner att deras insatser värdesätts och att folk småningom inser att uteblivet beröm kanske tyder på att man borde skärpa sig. När jag jobbat som chef har jag försökt köra en Branson.

Det ultimata ligger antagligen nånstans i mellanzonen. Att försöka vara konstruktiv i sin kritik, lyfta det som är bra och anstränga sig för att inte döda all inspiration och kreativitet. Bilden är helt orelaterad. Tyckte bara att den var fin.

*INTE ALLA FINLÄNDARE!

Veckans lästips
Podden: Journalistik, feminism och vad är det för fel på folk?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply F 22 februari 2015 at 21:14

  Din blogg är en av mina favoriter och det är också via dej jag hittat en massa andra bloggar, bloggvärlden helt enkelt. Tack vare dej har jag också blivit en mera medveten (kritisk) feminist, och det kan ju inte vara annat än bra.

  Jag har nu inte några konkreat förbättringsförslag, men mera asiaa är alltid bra i stället för eller i tillägg till bilder. Och podden borde utkomma regelbundet för den är så bra att det är irriterande att hålla på att kolla vilken dag den egentligen kommer. Senaste avsnittet har jag tyvärr inte ännu hunnit lyssna på, så det kan jag inte uttala mej om.

 • Reply Anonym 22 februari 2015 at 21:22

  Gillar din blogg skarpt, särskilt inläggen med lästips – hittar alltid intressant och ny läsning där! Är inte så mkt för poddar så den biten kan jag inte kommentera. Men som finlandssvensk bosatt i Sverige sen 15 år instämmer jag helt i Magnus teori, finländare har missuppfattat feedback. 80 % positiv förstärkning, 20 % förbättringsförslag har jag fått lära mig. Eller two stars and a wish! /Kirsten

 • Reply Marina 22 februari 2015 at 21:27

  Gillade skarpt. Lyssnade medan jag drack mitt morgonkaffe imorse och fnissade åt ditt totala ointresse för 50 shades. Jag har verkligen försökt läsa den i helgen (för att veta vad folk pratar om) men den är bara så sjukt dålig allså.

 • Reply Anna vW 23 februari 2015 at 02:15

  Hej Peppe, jag har läst din blogg i flera år (men lyssnar inte på poddar). Jag tyckte om den förr på grund av hur du beskriver Helsingfors, och tycker att den utvecklats väldigt mycket sen du bosatt dig i USA. Jag gillar blandningen av asiaa om feminism, journalistik och mediakritik, intressanta USA-grejer och fina bilder. Fortsätt i samma stil!

 • Reply Peppe 23 februari 2015 at 17:30

  Tack! Här går jag med bekräftelsehåven och du levererar.

 • Reply Peppe 23 februari 2015 at 17:30

  Ska hälsa Maggan att han har helt rätt i sin analys.

 • Reply Peppe 23 februari 2015 at 17:30

  Tack! <3 <3 <3

 • Reply Peppe 23 februari 2015 at 17:31

  Vad snällt! Och tack för att du kommenterar ibland.

 • Reply Anonym 23 februari 2015 at 18:32

  Jag tycker jättemycket om podden; jag har lärt mig så mycket av att lyssna på den. Mycket av det som du/ni tar upp är sådant som jag inte har tänkt så mycket på förut men som jag vid lyssnandet inser är viktigt/intressant/ett problem eller vad det nu må vara. Det kan ibland bli en riktig ögonöppnare. Jag gillar också att ni i podden inte alltid har samma åsikt om de olika ämnen som tas upp utan att det kan bli en diskussion med argument för olika sätt att se på saken. I många poddar håller man hela tiden med varandra och utropar "exakt!" och "precis!" i tid och otid. Det blir lite tröttsamt i längden. I just den här veckans podd fastnade jag särskilt för diskussionen om public service och skrivande; det är alltid lika intressant. Tack för en superbra podd; jag ser fram emot nästa avsnitt!
  Hälsningar Maria

 • Reply Peppe 24 februari 2015 at 05:00

  Detta gläder mig mycket mycket. <3

 • Reply Anonym 26 februari 2015 at 13:47

  Håller med ovan gillar er två då Magnus ifrågasätter dina argument kul ni är nästan arga o otroligt att ni i nästa andetag kan fortsätta som kaveris. Ofta då vi argumenterar hemma med gubben så blir de ett grått moln som flyter runt av halv argisinthet efteråt men ni verkar kunna skilja på podd jobb och livet. Hur gör ni för att inte fortsätta sura efteråt?? Ja så gillar jag bilder från LA mera, bra texter o tips. Bloir så mycket klokare av att läsa nya grejer stimulerande att se ut ur svenskfinlad jeee höja blicken. Borde du inte coacha lokalblaskorna husis är lite på g me studio hbl är coolt sammanföra kul människor liksom efter nio ibland. Fast sonja o mårten kunde vara lite mer aom er två 🙂 jaa och vbl borde hoppa snäppet uppåt ta plats kanske sevendays lycks bli mer än modeblogg tvivlar…känns fär snällt o tillrättalagt.
  Ceep on crawling du jobbar HÅRT
  de va jag som kommentera om glassiga la livet o sett att du nu skriver mer om hur när o hur mycket du jobbar. Bra. Läsarna får annars en missuppfattning om att de är lätt och glassigt att vara journalist, kolumnist, bloggare o poddare.!!!

 • Reply Peppe 27 februari 2015 at 03:04

  Tack för jättefin kommentar och bra feedback! Gladde mig mycket.

 • Reply Anonym 2 mars 2015 at 13:11

  Jag älskar verkligen er podd! Ni får ett pyttelitet minuspoäng för att den inte är lika lång som min kvällspromenad, alltså 55 minuter sharp. Fnissar alltid för mig själv och blir lite awkward-röd om kinderna då ni nästan börjar gräla, du vet dendär känslan då man som liten fick äta middag hos en kompis och hens föräldrar började gräla vid matbordet… fast ni blir alltid vänner till slut! Ämnena ni tar upp är alltid aktuella och intressanta, dom väcker en hel del frågor som jag ska våga ställa nästa gång jag lyssnat på podden. Lovar! Tack för en jättebra blogg och podd!

 • Reply Anonym 3 mars 2015 at 14:48

  Passar kanske inte in under just detta inlägg men du nämnde Richard Branson. Jag tryckte idag på gilla-knappen på FB för ett motto av RB, tyckte det klingade skönt i mina öron. (Learn to look after you staff first and the rest will follow). Tryckte sedan på länken och ramlade på denna bild på http://www.virgin.com/richard-branson/staff-come-first. Vet inte om jag gillar att jag gillade mera. Var är de manliga medarbetarna? Jag får väl blunda för bilden och läsa det skrivna som fortfarande klingar bra.

 • Leave a Reply