Okategoriserade

Önskerubrik: Värsta reseminnet

6 mars 2015

Tack för alla fruktansvärt roliga och smarta rubrikförslag! Jag kör dem i oorganiserad ordning, men försöker få med alla.

Jag är ju lyckligt lottad på så sätt att jag ofta bara minns det roliga, till exempel Thailand med Karin och Mango. Rekommenderar varm att resa med goda vänner.


Har tyvärr också genomlidit sämre resor. En gång missade jag flyget hem från Rio och var tvungen att övernatta på flygplatsen i tre dygn. Kände mig som Tom Hanks i The Terminal. En annan gång fick bilden jag åkte i punka mitt i natten nånstans i den holländska glesbygden. Chauffören var full som en sjörövare insåg jag då och min mobiltelefon hade slut på batterierna. Och så åkte jag en gång tåg och buss hela vägen från La Paz till Buenos Aires. Det tog sammanlagt 53 timmar och mina ben påminde om en elefants. Jäkligt dålig resa. 


Innan Vidar var född åkte Maggan och jag till Thailand på semester. Vi hade hört om en jättefin lagun inne i ett berg man kunde simma till. Vi anlitade ett par lokala fiskare att visa oss runt. Fiskarna kunde grottorna som sina egna fickor och utan att fråga desto mer simmade vi in med dem i berget. Det blev fort kolmörkt och vi trampade vatten, trevade oss fram i grottgången och var till slut tvungna att dyka in genom en underjordisk kanal för att komma till lagunen. Att dyka mot ljuset var väl okej, men när vi skulle tillbaka och var tvungna att dyka in i mörkret låg ångesten tung över mina axlar. Det var det mest klaustrofobiska jag varit med om i hela mitt liv. Jag som aldrig har rökt fick lust att ta en cigarett när vi äntligen kommit ut och simmat tillbaka till fiskebåten.

Det mest smärtsamma jag varit med om var när jag pluggade i Holland, tog en kurs som gick ut på att besöka olika europeiska institutioner och samtidigt hade njursten. Vi reste runt i buss mellan Bryssel, Strasbourg och Den Haag och jag kallsvettades och kräktes. Visste inte att det var en njursten före jag kissat ut den. Trodde jag skulle dö och tänkte på hur ledsen min mamma skulle bli när hon fick nyheten.

Önskerubrik: "En gång var jag ung och dum och trodde att..."
Blogg100: Rubriker

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hanna 6 mars 2015 at 20:43

    Jag svimmar vilka spännande resor!

  • Reply Peppe 7 mars 2015 at 02:49

    Man kan ju tyvärr inte påstå att jag alltid varit så smart.

  • Leave a Reply