Okategoriserade

Önskerubrik: ”Vad gör Vidar när ni äter ute?”

9 mars 2015

Vad gör Vidar när ni äter ute? Sitter han också avslappnat och samtalar? Det finns inte i vår värld att vi skulle kunna umgås med vänner länge på nån restaurang utan att fyraåringen skulle klättra på väggarna. Utom kanske om han fick titta på tecknat /spela något hela tiden, och det vill jag inte.

Stackars Vidar tvingats med på våra restaurangmiddagar sedan han var liten baby och har tydligen vant sig vid att utsättas för tristessdöden. Vi har egentligen ingenting emot ipaddar, men vi glömmer alltid att ta med den så är Vid tvungen att teckna, leka med eventuell leksak han har med sig eller bara prata med oss. Det går nästan alltid bra, men det är mer tur än skicklighet att han är så enkel att ha med på restaurang.

Skulle du kunna skriva ett inlägg om hur det var att jobba på ambassad och UM? Jag har bara vaga glamorösa föreställningar men det skulle vara kul att höra hur det är på riktigt! 🙂 Särskilt hur det är att jobba på en ambassad utomlands.

Min erfarenhet av utrikesministeriet och att jobba på ambassad är att det bara är glamoröst när man berättar om sin arbetsplats för folk. Vanliga dagar är det mest byråkratiskt kontorsarbete, men så har jag heller aldrig jobbat som ambassadör. Det betyder inte att jag inte skulle ha tyckt om att jobba på till exempel UM. Jag hänger fortfarande med gamla kolleger från min till på Sekretariatet för Finlands EU-ordförandeskap 1999. Det var i och för sig ett undantagstillstånd eftersom vi jobbade för ett speciellt projekt. Summarum: Har alltid trivts, men sällan känt mig speciellt glamorös. 
Vem är rasist?
Kvinnodag och Surf's up!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maria Turtschaninoff 9 mars 2015 at 20:22

    Tack! Vi borde helt klart ha börjat träna barnet från späd ålder. Men då det inte finns så många restauranger på den här lilla orten… Nu är det alltid lite med knip i magen vi tar med honom ut. Ibland går det bra, ibland not so much.

  • Reply Peppe 9 mars 2015 at 20:28

    Och det är ju bara en blinkning tills han är 12 och sitter med som vanligt folk. Kram!

  • Leave a Reply