Okategoriserade

Märta 80!

2 april 2015

En av mina största förebilder och inspirationskällor, Märta Tikkanen, fyller 80 år imorrn (den 3 april). En fantastisk kvinna som bara fortsätter att leverera smartheter (hon skulle till exempel använda ett mycket bättre ord än ”smartheter”) och alltid är lika relevant. Jag rekommenderar alla att läsa allt Märta har skrivit och som en bonus berätta att Schildts & Söderströms kommer att ge ut Århundradets kärlekssaga i nytryck och med förord av Liv Strömquist.


I somras hade jag äran att få prata om Vackra människor på en litteraturafton som Tikkanen ordnat sedan tidernas begynnelse. Det var en helt magisk kväll, inte bara för att den västnyländska skärgårdskvällen var så vacker, utan också för att sällskapet var så fint.


Här är man visst lite nervös. Hej, hej publiken.


Boybandet
Feministiska nätverk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply