Okategoriserade

Hur mycket underhåller ni era barn?

11 april 2015

Allvarligt talat, hur mycket underhåller ni era barn? Jag antar att Maggan och jag är ganska barnovänliga. En vanlig vecka hänger vi (alltså Magnus och Vidar) i lekparken, besöker eventuellt stranden och klättrar i klätterträdet i Palisades, bygger lite lego, men för det mesta får Vidar hänga med oss på våra ärenden eller leka med sina kottar och tändstickor medan vi jobbar. Är vi ute på restaurang brukar han leta upp andra barn att hänga med (eller i värsta fall vuxna offer) eller så pysslar han med nåt eget. Och trots att jag kämpar som bara den kan jag sällan förmå mig att leka rollspel med hans leksaker. Pussel, lego och högläsning går an, men rollspel får mig att dö tristessdöden. 

Gammal vänskap och brunch
Picca och Uber Pool

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Hanna 12 april 2015 at 00:32

  Samma här. Tror det är rätt vanligt. Idag i lekparken satte sig en mamma med en tidning och hennes dotter på ca 7 år letade upp andra barn att leka med. Våra barn lekte själva hela tiden. Jag önskar att jag pallade att leka lite mer med min unge, det är det absolut bästa hon vet. Leker ca aldrig.

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 00:40

  Du vet inte hur mycket detta tröstar och stöder mig i mitt dålig-mamma-sjävförtroende.

 • Reply Pia 12 april 2015 at 05:58

  Usch nej, det är så tråkigt att leka med barnen. Precis som du skrev går typ lego an, men rollspel är det värsta. Har alltid strävat efter att leka så lite som möjligt med barnen för att de ska "lära"sej att leka själva. Tycker det är bra att barnen kan hitta på egna lekar och underhålla sej själva. Sedan kan man ytterst sällan skämma bort dem genom att leka med dem. Så jag tycker ni är superföräldrar.

 • Reply Unknown 12 april 2015 at 09:02

  Att leka är helt sjukt tråkigt, kan läsa, bygga lego (i tre minuter) och bada eller gå i skogen. Inte ens ens där orkar jag vara särskilt pedagogisk… Det här tycker jag är nackdelen med att bara ha ett barn, vår sexåring klagar ofta att vi är tråkiga etc och önskar sig ett syskon mer än någonting.

 • Reply Helena S 12 april 2015 at 12:38

  Du nämnde inte den universala barnvakten, ipaden! Bra! Tyvärr så får nog våra barn mer screentime än vad som är bra för dem. Annars uppmuntrar jag till lek på egenhand. Ibland ritar jag eller dricker lite låtsaskaffe med dem men där drar jag också gränsen. Böcker läses varje kväll. Det är nog bra för barn att få använda sin egen fantasi och lära sig att anstränga sig och hitta på egna sätt att ha roligt, allt behöver inte serveras på silverfat.

 • Reply Anonym 12 april 2015 at 16:29

  Jag har två barn, det yngsta leker ofta och gärna själv under långa stunder. Det andra – not so much. Han kan på allvar inte underhålla själv i en endaste liten minut. Att göra något som inte involverar andra barn i hans ålder är otänkbart, att bara vara hemma en dag också (pga att jag som vuxen känner mig helt psykiskt dränerad efter ett tag). Det är verkligen skitjobbigt!

 • Reply Fransyskan H 12 april 2015 at 17:57

  Vad ambitiösa ni är! (obs, ej ironi). Tycker det låter som en rejäl lekfrekvens. Själv vill jag ist slå ett slag för ipad:en => att vara emot är att inte insett potentialen – det finns ju inte bara en sorts spel – allt finns. Lagom är självklart bäst men jisses vad mycket de kan lära sig! (sprâkmängden, ex-vis, de fâr i sig = inte att leka med).

 • Reply Maria Turtschaninoff 12 april 2015 at 18:22

  Lego hatar jag. Det enda jag gärna gör hur mycket som helst är läsa högt. Och brädspel går an. Samt att busa, vara ute, cykla och sånt.

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 18:53

  jag ska inspireras av er "lär sig leka själv". Tack <3

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 18:54

  TAAACK! De senaste två veckorna har vi levt med en familj med två barn och det blir en del konflikter att reda ut ungefär var femte minut. Jag börjar inse att syskon inte bara leker med varandra, de bråkar också en del. OCH GOLAR PÅ VARANDRA! Jag väser tyst: golare har inga polare.

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 18:56

  Älskar ju ipadden och som nån här under skrev lär sig barnen så otroligt mycket på den.

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 18:56

  intressant för våra familjekompisar har också två barn där den yngsta kan leka ensam hur länge som helst.

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 18:57

  Tack, måste sluta jämföra oss med andra. Och som jag skrev åt Helena har vi också upptäckt hur sjukt bra och pedagogisk ipadden kan vara. MEN DET FÅR MAN VÄL INTE SÄGA I DET HÄR LANDET LÄNGRE.

 • Reply Peppe 12 april 2015 at 18:58

  Jag väljer allt framför rollspel. Måste ta itu med cyklandet.

 • Reply Sarah 14 april 2015 at 17:59

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 • Reply Sarah 14 april 2015 at 18:00

  Låter vettigt. Mitt barn är knappt fyra månader men jag fasar redan nu för kommande lekstunder. Hu. Jag kan förresten inte kommentera på telen. Någon annan som haft problem med detta?

 • Reply Mia 14 april 2015 at 19:57

  Rollekar ställer jag faktiskt inte upp på. Jag ÄR gärna tillsammans med mina barn och älskar att göra saker tillsammans med dem – men barnen får faktiskt lek-leka själva. Tycker inte en vuxen måste göra det heller? Samtidigt vet jag att det där med att underhålla sig själv varierar både från barn till barn och från år till år… När barnen var mindre var de ju också mer krävande på det sättet. Och så har ju våra barn syskon, vilket tack och lov gör oss vuxna ganska överflödiga när det gäller lekar.

 • Reply Anonym 21 april 2015 at 21:10

  Rollekar är ok, när jag lärde mig hur man leker. Vi leker sjukhus, jag ligger i sängen och läkaren / systern el dyl sköter mig. 😉 det gäller att inte själv göra leken utan fråga vad ska jag göra och vanligtvis räcker det med att vara i samma rum.

 • Leave a Reply