Okategoriserade

”There can be only one”

20 april 2015

Jag började dagen med att äta frukost till olika valstudion och frukosten gled in i lunch när resultaten var räknade. Jag kan inte påstå att jag hurrar över platsfördelningen i Finlands riksdag. Ingen av top tre partierna skulle få min röst. Dessutom lade en gammal lågstadieklasskamrat ut en nyhet om att ett gäng invandrare våldtagit en kvinna och hojtade att för hens del kunde alla *rasistisk benäming* skickas tillbaka till sina hemländer. Nyheten var falsk, någon hade tydligen fabricerat ihop den för att säkra rasistpartiets stöd. Mycket, mycket obehagligt.

Däremot är jag innerligt glad över att det gick så bra för många unga kvinnor och att min gamla chef Eva Biaudet återvänder till riksdagen. Jag är också glad över att Hufvudstadsbladets valstudio var så jäkla bra. Professionell, rolig, saklig, informativ och jag vet inte vad. Det var extra roligt att det finns fler olika sorters svenskspråkiga medier i Finland. Alla rapporterar genom alla kanaler, fast på olika sätt. Bra för användarna och bra för demokratin. Ibland finns det en uppfattning i Svenskfinland om att det bara kan finnas en av allt, men det är såklart fel.

För första gången önskade jag också lite i hemlighet att jag ännu jobbade där och att det var jag som satt bredvid Janne i soffan och pratade om resultaten. Sen gick jag ut i solen och palmerna.


Segrarna i Salvequicktävlingen
Voting Matters

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anonym 20 april 2015 at 10:47

  Detta har inget med ovanstående inlägg att göra, men jag har varit nyfiken ett tag och hoppas att det är ok att jag frågar. Hur mycket pratar man om vattenbristen och torkan i Kalifornien bland dina vänner/bekanta/kollegor/tillfälliga möten?
  Tak för en bra blogg!
  Hanna

 • Reply Annika Wilms 20 april 2015 at 11:45

  Känner igen mig, jag saknar också valkvällarnas puls på redaktionen/ute på valvakorna! Skulle dock knappast våga sätta mig en tv-soffa. Beundrar er som gör det så bra!

 • Reply Peppe 20 april 2015 at 23:56

  Självklart är det okej! Och ja, alla pratar om torkan (och media tutar ut det) hela tiden.

 • Reply Peppe 20 april 2015 at 23:56

  Jag tror att du skulle vara ett proffs i tv-soffan. Du har ju kunskapen och kan därför känna dig bekväm.

 • Leave a Reply