Okategoriserade

Lördagsläsning

16 maj 2015

New York Times har på sistone publicerat flera texter där de smått överraskat konstaterat att många new yorkare vill flytta till Los Angeles för att det här råder ”trevligt klimat både väder- och kreationsmässigt”. En av mina favoritskribenter Ann Friedman skrev en rolig text i Los Angeles Times om hur det, hör och häpna, faktiskt går att bo i NYC trots det ”hemska klimatet och svårigheten att få tag på god mexikansk mat”. Jag fnissade.

På tal om NYT har ni väl inte missat texten om slavarbetet på nagelsalonger? Vi pratade om den i podcasten (OBS! ny mikrofon och sjukt bra ljud). Bra läsning om hur hemskt människor behandlar varandra. Intressant också ur en journalistisk synvinkel. Vice intervjuade journalisten som gjort reportaget.

På tal om journalister ville en i Philadelphia skriva om Uber, men det var så svårt att få tag på någon att intervjua att hon själv började köra och skrev om sina upplevelser. Uber fick minus, om vi säger så. Brun utanpå och vit inne: kokosnöten. Generation Y är inte så jämställda som vi hoppades på. Wearables och hur allt vi gör digitaliseras. Tess Holliday är tjock och supermodell. ”Att vara tjock är bara ett adjektiv. jag bryr mig inte”, säger hon. Och så Googles självkörande bilar.

Uppmanar er att se på Inside Amy Schumer. 

Förresten, Maggan och jag samlar alla texter vi tycker är intressanta på podcastens Flipboard-sida. 


Vidar avbokade Vegas
En vardaglig hälsning

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply