Okategoriserade

När Steve flyttade in och andra tankar

20 maj 2015

Häromdagen började Vidar presentera sig som ”Steve” först tyckte jag att det enbart var roligt. En gullig övergående fas. Sedan mindes jag att jag började kalla mig Peppe i fyraårsåldern. Mamma och pappa ba: ”Aaaw, så gulligt och övergående”. 

Har funderat på hur oerhört mycket en rekommendation på internet väger nu för tiden. Folk länkar hit och dit hela tiden, men jag är oerhört selektiv med vem som länkar för att klicka mig vidare. Läser en intressant rubrik, ser vem som länkan till den och, njaa, kanske inte eller detta måste vara bra!

Det är hur lätt som helst att äta ohälsosamt här i Amerika och för att Vidar inte ska leva på mac’n cheese har Maggie infört en lek där man inför varje måltid räknar färgerna på tallriken. Olika nyanser av brungult får underkänt. Känns mycket pedagogiskt.

För övrigt har jag tillbringat hela morgonen med att läsa om kulturmannsbråket i Sverige. Jag älskar att Witt-Brattström ryter till och jag tycker att det visar att svenskar inte alls är så ängsliga och konflikträdda som man i Finland kanske tror. Speciellt gillar jag att det är en kvinna som ryter till. Vår kultur tycker att det är så EXTREMT JOBBIGT med arga kvinnor. Läste också Knausgårds lååånga försvarstal, men tycker att han hade rätt om litteraturen, men att det ändå inte är ett direkt svar på Witt-Brattströms kritik. Och Jonas Gardells ”du är en vit sårad heteroman-kommentar” på Knausgårds essä. Om ni vill gotta ner er ordentligt har Nöjesguiden gjort en re-cap med länkar till en massa inblandade.

Dessutom finns det en intressant social media-aspekt här. Folk diskuterar så klart för att de vill diskutera, men jag kan inte undgå att notera ett visst positionerande eller identitersskapande där man väljer sida på basen av vilken sorts kulturmänniska man själv vill visa att man är.Viewer discretion is advised
Den regelbundna podden

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Helena S 20 maj 2015 at 19:53

  Huvudet på spiken som vanligt! Identitetspositionering är det nya svarta.

 • Reply Malin 20 maj 2015 at 21:48

  Åh. Vad många sköna lästips en kväll som denna. Har varit arg, ung (okej, inte jätteung) kvinna på ett möte ikväll och bemöttes av så mycket härskarteknik av farbröderna att man kunde skriva en bok om det. Vita, sårade heteromän är inte så där jättesakliga.

 • Reply Malin 20 maj 2015 at 21:48

  Åh. Vad många sköna lästips en kväll som denna. Har varit arg, ung (okej, inte jätteung) kvinna på ett möte ikväll och bemöttes av så mycket härskarteknik av farbröderna att man kunde skriva en bok om det. Vita, sårade heteromän är inte så där jättesakliga.

 • Reply Peppe 21 maj 2015 at 04:55

  När man tar på sig identitetspositionerinsglasögonen kan ma aldrig ta av dem igen.

 • Reply Peppe 21 maj 2015 at 04:55

  Låter jobbigt, är du okej?

 • Reply Malin 21 maj 2015 at 06:01

  Ganska. Känns lite som man gått en boxningsmatch. Men det här ältandet… Har du några bra tips på hur man släpper det? Du har väl gått en och annan rond mot farbröder? Tack för stödet förresten <3

 • Reply Basse 21 maj 2015 at 08:52

  Positioneradet i just den här debatten påminde mest om när två fotbollslag möts. Man supportar inte det bättre laget, utan det man hejar på av historiska orsaker.

 • Reply Peppe 22 maj 2015 at 02:33

  Vissa stannar kvar för evigt i en. Men jag brukar tänka att jag alltid ska försöka göra rätt. Påpeka när någon kör härskarteknik etc (tvinga mig själv till att göra det). Om jag gjort allt jag kan och inte fegat ur är det lättare att gå vidare.

 • Reply Peppe 22 maj 2015 at 02:33

  Exakt så är det.

 • Leave a Reply