Okategoriserade

En ointellektuell och en lite mer intellektuell spaning

22 maj 2015

Ursäkta min ointellektuella spaning, men om Knausgård inte skulle vara het och cool tror jag inte att han skulle ha samma enorma uppbackning som han har nu. Förlåt. (Väntar också otåligt på den dag när en kvinna får lika massivt stöd). 

Sen: Tycker att Knausgårds cykloptext i DN var bra gällande litteratur och romankonst. Person och roman är olika saker, man är inte sitt verk. Men att kalla alla som kritiserar honom och Sverigedemokraterna för ängsliga cykloper, underförstått utan förmåga att se nyanser och perspektiv, är barnsligt och överlägset. Knausgård är inte precis utsatt. Det är liksom inte synd om honom. Och att det skulle vara banbrytande och viktig konst att objektifiera och sexualisera kvinnor/flickor (”jag säger bara högt det jag tänker”). Alltså gäsp, är inte precis det en stor del av vad vår kultur redan baserar sig på?

Vi balanserar upp det med tio feministiska komedier på Netflix.

Sisters before misters
Viewer discretion is advised

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mia Skrifver 22 maj 2015 at 08:00

  Som Gardell påpekade om de sura gubbarna, inget nytt ju. Även om jag tycker det är himla kul att det blivit debatt av det hela. Fast jag håller förstås med om att fiktion är just fiktion.

 • Reply Peppe 22 maj 2015 at 17:18

  Jag ÄLSKAR också debatten. Det är liksom min drömdebatt. Så otroligt spännande att följa med.

 • Reply Maria Turtschaninoff 22 maj 2015 at 21:14

  Ungefär just precis vad jag tänkt också.

 • Reply Peppe 23 maj 2015 at 02:04

  Stor gilla på det!

 • Leave a Reply