Okategoriserade

Jag bar vattenmelonen

24 maj 2015

Medan ni städar undan chipsen och gratulerar era svenska vänner (alternativt er själva) till att Sverige som vanligt vann Eurovisionen, har vi haft en ganska lugn lördag. Tränat lite, jobbat lite, hängt ute bland palmerna och till slut gjort något extremt oamerikanskt: promenerat till mataffären.

Min kamera har förresten återuppstått. Hade den i tre veckor, sedan reparerades den i tre månader och så fick jag tillbaka den när Magnus ringde reparatören och hotade med att anmäla kameran som stulen om han inte returnerade den. 

Jag har glömt bort allt jag lärt mig om hur den fungerar, men livet är ju en pågående skola.
Vi promenerade upp sju kvarter till Pavillions för att köpa avokado och tacoskal. Under några kvarter förföljdes vi av en labradorvalp.

Vi passerade Magnus kontor.

Vidar balanserade, cyklade och var allmänt busig hela den sista biten. Ibland när jag i frustration ropar: ”Men skyll dig själv då om du blir överkörd av en bil!” känner jag att det säkert finns bättre sätt att idka barnfostran.På vägen hem bar Maggan matvarorna så där som folk bär sina matkassar i amerikanska filmer. Kuriosa: Vidars framtida skola i bakgrunden.

Jag var också med. Jag bar vattenmelonen.


PS tråkigt att ni inte alls gick igång på min feministiska spaning om hur sällsynt det är med kvinnor som blir förbannade i offentligheten.

Att få betalt i möjligheter
Kvinnor får inte vara offentligt arga

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply minna lindeb 24 maj 2015 at 07:12

  Ha ha! Bra P.s !!

  Tänkte kommentera ,men jag är ju arg hela tiden så hade inget nytt att komma med annat än det sedvanliga P e r k e l e.

 • Reply Anonym 24 maj 2015 at 11:53

  JAG gick igång på ditt inlägg om hur ovanligt det är med förbannade kvinnor i offentligheten. Det gick upp för mig att jag reagerar precis sådär när jag blir riktigt förbannad: jag börjar gråta.. insåg att jag inte egentligen varit ledsen de senaste gångerna jag gråtit, utan arg. Kom verkligen till en självinsikt, så tack för det! 🙂 Frågan är bara hur en skall vänja sig av med detta istället uttrycka sin ilska.

 • Reply Anonym 24 maj 2015 at 18:26

  "Nobody puts Baby in a corner!"
  ex-pat svensk i NYC som laser och far feministisk inspiration. Tack Peppe!

 • Reply Peppe 25 maj 2015 at 01:13

  Bejaka ditt PERKELE.

 • Reply Peppe 25 maj 2015 at 01:14

  Vad roligt att höra att du gick igång på det. Jag känner igen mig själv i tårar versus ilska.

 • Reply Peppe 25 maj 2015 at 01:14

  JA! Och gör mig glad att du läser!

 • Reply Héléna @ Chez Héléna 25 maj 2015 at 09:15

  Ah mitä kuvia! Tuli kaamee ikävä.

 • Reply When the Cat is Away 25 maj 2015 at 09:51

  Jag läser alltid dina feministiska inlägg, men kommenterer aldrig. Jag är så fruktansvärt trött av denna diskussionen – tycker den jätteviktigt, men orkar inte. Erkänner att jag skämms över detta. Jag använder dina postings därimot ganska ofta i diskussioner i den så kallade real life, för att du ger ofta bra exemplen på det jag vill säga.

  Så även om jag inte kommenterar (ska försöka bli bättre på det), så påverker dina inlägg mig och personerna jag diskuterar med.

 • Reply Maggie 26 maj 2015 at 08:48

  Många bilder är broken i min datorn (nr. 3,5,6,8)… :/ Vet inte om det är min dator eller om det är bilderna? Kanske ni andra ser bilderna helt OK.

 • Leave a Reply