Okategoriserade

Inte precis en feministisk regering

27 maj 2015

I dag vakande jag till att det nya regeringsprogrammet lanserades. På Facebook och Twitter var de flesta av mina finländska vänner upprörda över att regeringen vill skära i utbildning, bistånd och den subjektiva rätten till dagvård begränsas till halvdagvård. De vill rikta mer anslag till privatbilism och försvarsmakt. Om vi säger så här: Finland verkar inte ha fått ett speciellt feministisk styre. Tråkigt att regeringspolitiken ligger så långt från mina egna värderingar. 

När Juha Sipilä valde att inkludera Sannfinländarna i regeringen sa många att det var en bra sak eftersom partiet nu fick visa vad det gick för, inte bara skälla från oppositionshåll. Men om man väljer att ge makten dem som inte är speciellt intresserade av att värna om de svagaste i samhället kommer de priviligerade att föra en politik som gör dem ännu starkare och knappast vara sugna på att ge ifrån sig sina privilegier när fyra år har gått. 

Det är mycket möjligt att Finland är skittrött på Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet inför nästa riksdagsval, men det är svårt att jobba tillbaka välfärdssamhället och ta tillbaka rättigheter som en gång slopats.

Tips på fin Facebook-bok
Taco Tuesday i Malibu

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Koko 28 maj 2015 at 17:32

  Jag står inte ut med att ens tänka på saken, måste erkänna att jag kör stoppa-huvudet-i-sanden just nu. Började nästan gråta på en fest i Sverige i helgen, där någon ville diskutera Finlands politiska situation. Nej-nej-nej. Jag kan inte göra nåt åt saken, tids nog ska jag rycka upp mig och försöka engagera mig, men just nu mår jag bara illa. Nån annan som har samma sorts politiska baksmälla?

 • Reply Peppe 29 maj 2015 at 19:30

  Jag känner ett starkt behov av att prata om detta med ALLA. Försöker förklara för mina svenska vänner, men vet inte hur jag ska göra det.

 • Reply walopää 30 maj 2015 at 13:51

  Puuuuuh! Vi är väl ändå ganska många dom känner starkt just nu, men baksmälla och förlamning tycks gälla över hela linjen. Hur ska vi organisera oss? Vi liksom måste börja nu.

 • Reply walopää 30 maj 2015 at 13:51

  Puuuuuh! Vi är väl ändå ganska många dom känner starkt just nu, men baksmälla och förlamning tycks gälla över hela linjen. Hur ska vi organisera oss? Vi liksom måste börja nu.

 • Leave a Reply