Okategoriserade

Sexistiska studentorganisationer

28 maj 2015

Mitt slutarbete på USC handlade om sexismen på fraternities och sororities. Det fanns ett hav av olika rapporteringar i media att ta del av. Av gammal vana stannar jag upp när jag ser text om det här ämnet och läste därför den här om hur en fraterity i Penn State College haft en hemlig (inte längre) Facebook-sida där de lade upp bilder av nakna, drogade, fulla och medvetslösa kvinnor de haft på sina fester. Just dessa får sitt straff, men det gör mig illamående att tänka på hur grovt sexistiskt studentorganisationerna ofta är.

En annan text, också i NYT, som gjorde mig på gott humör var den här om hur unga kvinnor i New York nu för tiden föredrar generösa mormos-trosor framför strings. Folk får givetvis ha vilken sorts undikor de vill, men jag gillar speciellt mycket citatet:

When I walk into a lingerie store, I’m always like, ‘O.K., which drawer in here is for the grannies?” 

Har Game of Thrones blivit tråkigt eller är det bara jag?
Lägenhet uthyres

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply